Kredi kartı borcumu ödeyemedim.
Merhaba,
Geceleri uyuyamıyorum, mideme kramplar giriyor...
Kredi kartına borcumu ödeyemediğim için 5 ay önce avukata verildim. Şu anda toplam borç 1650 ytl. Ana para 650 ytl. İşsiz olduğum için ödeme yapamamıştım. Ufak tefek ödemeler yapabildim bugüne kadar. 2 hafta önce işe başladım. Dün avukat yasal işlem başlatacağım diye arayınca cebimdeki son parayı da kredi kartına yatırdım. Biliyorum bir çoğunuza bu miktar pek fazla görünmüyor. Fakat durumum çok kötü olduğundan bana o kadar çok görünüyor ki bi meblağ... Bundan sonra ne olur? Mahkeme icra vs. Bu konulardan hiç anlamam. Parayı mutlaka yatıracağım ama hepsini bir anda ödemem mümkün değil. Bi taksitlendirme falan yapılamaz mı? Yol gösterirseniz çok sevinirim. Beni neler bekliyor?
Re: Kredi kartı borcumu ödeyemedim. Lütfen bir yol gösterin
sizi arayan avukatla yanyana gelip taksitlendirme yapabilirsin elbet..dürüstçe durumunu anlatır...aylık gelirinin ne olduğunu avukata izah eder ve ikna edebilirsen mutlaka sana yardımcı olacaktır avukat
Sayın gull,
Öncelikle yazdıklarınızdan hakkınızdaki icra takibinin kesinleşmiş olduğu anlaşılıyor. (Yani tarafınıza ödeme emri gönderilmiş ve itiraz etmediğinizden takip kesinleşmiştir.) Eğer kesinleşen bir takip yoksa konuyu açıklığa kavuşturmak için belirtiniz.
klmakn'nin de söylediği gibi öncelikle alacaklı banka avukatıyla görüşerek durumunuzu samimiyetle izah etmenizi ve anlaşma yoluna gitmenizi öneririm. Elbette ki avukata makul ve mantıklı bir ödeme planı sunmanız gerekmekte. Şayet alacaklı vekilince bu talebiniz kabul edilmez ise maaşınızın 1/4 ü üzerine haciz konabileceği gibi sahibi olduğunuz -şayet varsa- gayrimenkul, araç yahut ev eşyalarınız da borç miktarınca haczedilebilir.
Ayrıca İİK 111. maddesi gereğince borca yeter miktarda malınız haczedilmiş ise, toplam borç miktarını aydan aya 4 eşit taksitle (ilk taksiti derhal ve peşin olarak yatırmanız kaydıyla) ödeyebilir ve haczedilen malların satışını böylelikle engelleyebilirsiniz.
Ancak yukarıda da belirttiğim gibi öncelikle yapmanız gereken şey, alacaklı banka avukatıyla görüşüp anlaşmaya çalışmanızdır.
Sayın Aktürk izninizle düzeltme yapmak istiyorum.Taksitlendirmede her taksidin borcun dörtte biri miktarından aşağı olmaması , aydan aya verilmesi ve müddetin üç aydan fazla olmaması gerekmektedir.
Re: Kredi kartı borcumu ödeyemedim.
Sayın mistral,
Ben iletimde "....toplam borç miktarını aydan aya 4 eşit taksitle (ilk taksiti derhal ve peşin olarak yatırmanız kaydıyla)...." diyerek durumu zaten belirttim. Bu cümle ne demek oluyor: 4 eşit taksit = her taksit borcun 1/4 'ü kadar olacak demektir. Aydan aya olduğunu yazmışım. İlk taksit peşin verilecek demişim dolayısıyla geriye 3 eşit taksit daha kalıyor demektir. Gayet açık olduğunu düşünüyorum.
Neyi düzelttiğinizi anlayamadım?
Alıntı:
Av.Öznur Aktürk rumuzlu üyeden alıntı
Sayın gull,
Öncelikle yazdıklarınızdan hakkınızdaki icra takibinin kesinleşmiş olduğu anlaşılıyor. (Yani tarafınıza ödeme emri gönderilmiş ve itiraz etmediğinizden takip kesinleşmiştir.) Eğer kesinleşen bir takip yoksa konuyu açıklığa kavuşturmak için belirtiniz.
Elime herhangi bir ödeme emri ulaşmadı. Avukat size yeterince zaman tanıdım, artık yasal işleme başlayacağım demişti.
Sayın gull,
Önceki iletimde belirttiğim yasal taksitlendirme koşulları başlamış ve kesinleşmiş icra takipleri için geçerlidir. Henüz hakkınızda icra takibine başlanmamışsa alacaklı bankanın genel müdürlük hukuk servisi ve avukatıyla görüşmeniz menfaatinize olacaktır. Ödeme emrine itiraz etmeniz (şayet hesap kat ihtarnamesine de itiraz etmediyseniz) lehinize olmaktan çok aleyhinize sonuçlar doğurur.
Arkadaşıma Allahtan sabır diliyorum. Bende de 15 tane k.kartı icra dosyası var. Bu dosyalar sayesinde ne kadar icra memuru, ne kadar banka avukatı varsa hepsiyle tanış olduk. Ayrıca borçlar kanunu , icra iflas kanunu hükümlerini büyük bölümünü uygulamalı tatbik almış (öğrenmiş) oldum. Hakkımızda mal beyanı davaları açıldı çoğu berat aldı . 1-2 tanesi ceza verdi gittik yattık çıktık.
.....
Netice odur ki bunlar gelip geçici şeyler insanın başına herşey gelebiliyor. Sağlık olsun yeter. Kafaya takmadıktan sonra hiçbirşey olduğu yok
bana kredi kartı bocumu ödemediğimden ocak ayında htarname gönderdiler ve ben parann 1/4ünü ödedim.avukata verilme süresi ne kadar ne zaman veriliyor icralık olmak istemiyorummm bu konuda yardımcı olurmusunuz.
Alıntı:
kredi kartı borçlusu rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşıma Allahtan sabır diliyorum. Bende de 15 tane k.kartı icra dosyası var. Bu dosyalar sayesinde ne kadar icra memuru, ne kadar banka avukatı varsa hepsiyle tanış olduk. Ayrıca borçlar kanunu , icra iflas kanunu hükümlerini büyük bölümünü uygulamalı tatbik almış (öğrenmiş) oldum. Hakkımızda mal beyanı davaları açıldı çoğu berat aldı . 1-2 tanesi ceza verdi gittik yattık çıktık.
.....
Netice odur ki bunlar gelip geçici şeyler insanın başına herşey gelebiliyor. Sağlık olsun yeter. Kafaya takmadıktan sonra hiçbirşey olduğu yok
Bende de 5-6 tane var, nasıl işin içinden çıkarım diye düşünürken sizin iletiyi görünce doğrusu çok şaşırdım. Öncelikle size de büyük geçmiş olsun diyorum. Borçlarınızı bitirdiniz mi merak ediyorum. İkincisi mal beyanı nedeniyle açılan davalar hakkında yani yaşadığınız durumlarla ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim. Çünkü anladığım kadarıyla bu konuya siz de önem vermişsiniz ve gerekenleri yapmışsınız. Ama o kadarı içinden neden 1-2 tanesinden ceza aldınız sakıncası yoksa öğrenmek isterim. İyi günler.