Kamuda beğeni görmeyen dilekçe
--Bir kamu kuruluşunda çalışıyorum. Bir seferinde aldığım cezaya itiraz dilekçemi 2 nüsha hazırlayıp makama sundum. Müracatımın bir nüshasını imzalayıp bana vermesini istedim. Dilekçem beğeni görmedi sanırım ki,teslim ettiğime dair belge niteliğini taşıyacak olan 2. nüshayı almak mümkün olmadı.İşin sonu bağrışmaya kadar gitti. Üstüne üstlük saygısızlık etmekten yeni bir savunma istendi.
--Şimdi ise aynı kurumda başka bir müdürlük emrindeyim.Burada da verilen görevin sınıfım dışı bir iş olduğuna istinaden 02.04.2007 ' de memurların müracat yönetmeliğine göre yazılmış bir dilekçeyi verdim. Aynı şey burda da aynı, beğeni görmedi ve imzalı örneğini alamadım.Havalede etmiyorlar,kayda da sokmuyorlar.Kayıt memurları zaten onlar havale etmeden mümkünü yok kayda sokamıyorlar.
--Gelelim işin şahit boyutuna;çalışan memur yada işçi şahitlik etseler başları ağrıyacak,mümkünü yok şahitlik edemezler.
--Amir işi kabul etmiyor diye 2 nüsha tutanak tuttu biri bana verilmek üzere.İmzayı bastım birini alacam diye. ( Kanun öyle diyor.. ) Almak ne mümkün. Önce bi üst amirine gösterecek.Okey alırsa birini yollayacak savunmayla birlikte. ( Elinden bi nüshasını kapsam alsam diye düşündüm ama yapamadım).
--1-Müracat hakkımı noterden yollayarak yapsam..Pahalıya gelir 1 tane değilki mesele....
--2-Müracat hakkımı Postayla yollasam diyorum. İçinden tebrik kartı çıkdı... derler sanırım....
--3-fax . Geçerli olur mu ?
--4-e-mail ile geçerli olur mu ?
--Kameraya mı çekmek lazım. Müraacat yaparken.Komik olur..
----Soru:D.M.K.' na göre memurların şikayet ve müracatlarını nasıl yapacakları belli olmasına rağmen şikayet ve müracatlarını ispatlı yapabilmesinin Püf Noktası var mı?
Re: Kamuda beğeni görmeyen dilekçe !.
amirleriniz ampulcü mü???
En kestirme yol iadeli taahhütlü posta yoluyla göndermektir.İmza karşılığı teslim alınmış olacak ve size tebliğ tarihi bildirilecektir.
Bu nasıl bir eylem böyle...
dilekçe vermek anayasal hakkın...buna kimse engel olamaz..
git notere ordan yolla dilekçeni madem öyle...pahalı mahalı deme artık duruma...