kredi kartı borcu ve aşırı faiz
selamlar benim sorunum x bankaya olan borcumun faizlendirmesi fazla diilmi bana 11-4-2007 tarihi itibariyle icra tebliği geldi tebliğ kaıdında yazan borc miktarı aynen şöyle asıl alacak 6.528.02 ytl - %72.52 temerrüt faizi 2.461.38 ytl - temerrüt faizinin %5 gider vergisi 123.07 ytl - masraf 50.44 ytl olarak geldi ve ilgili büroyu aradığımda bana 10.526.00 ytl borcum olduğunu ve bunu 7 gün içerisinde ödemem gerektiğini aksi halde icra işlemine başlanacağı bildirildi şimdi bu hesaplamalarla ban %80 lere varan bir fazilendirme cıkmış olmuyormu vede tebligatta yazan 9.162.91 ytl borcum olması gerekmezmi yani 10.526 ytl nerden cıkıyor anlayamadım tebliğin elime gecen süreye kadar borcum yükselebiliyormu bu borca bana tebliğ tarihinden itibaren icra müdürlüğüne itiraz etsem bir faydası olurmu bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler
Re: kredi kartı borcu ve aşırı faiz
Faize faiz uygulanamaz ana borcunuzu hesaplayarak itiraz ediniz edecekseniz.
Re: kredi kartı borcu ve aşırı faiz
Elineze geçen ödeme emrinde takip çıkışuı kadar olan rakam gösterilmekte ancak takip açılırken yapılan masraflar artı vekalet ücretini belirterek size rakam söyleniyor. Buna rağmen borcun fazla olduğunu düşünüyorsanız süresi içinde itirazınızı icra müdürlüğüne yapabilirsiniz