-
Döner Sermaya haczi
merhaba
maaşımda ve döner sermaye gelirlerimde haciz var.
nafakanın maaşımın tamamının alıyor..döner sermaye gelrileride başka borca tamamı olacak şekilde kesiliyor..özetle hiçbir gelir kalmıyor.
bunu değiştirmek ne yapabilirim.hukuk ne diyor bu konuda
saygılarımla
-
Re: Döner Sermaya haczi
İİK
KISMEN HACZİ CAİZ OLAN ŞEYLER:
Madde 83 - (Değişik madde: 03/07/1940 - 3890/1 md.)
Maaşlar, tahsisat ve her nevi ücretler, intifa hakları ve hasılatı, ilama müstenit olmayan nafakalar, tekaüt maaşları, sigortalar veya tekaüt sandıkları tarafından tahsis edilen iratlar, borçlu ve ailesinin geçinmeleri için icra memurunca lüzumlu olarak takdir edilen miktar tenzil edildikten sonra haczolunabilir.
(Değişik fıkra: 12/04/1968 - 1045/1 md.) Ancak haczolunacak miktar bunların dörtte birinden az olamaz. Birden fazla haciz var ise sıraya konur. Sırada önde olan haczin kesintisi bitmedikçe sonraki haciz için kesintiye geçilemez.
-
Keziban Çolak Hanım
öncelikle çok teşekkür ederim..
şu an itibari ile mutemetetliğim bütün gelirlerimi kesmekte...bunu değiştirmek için davamı açmam gerek icra mahkemesine....çünkü kendileri ile konuştuğumda bişeyi değiştiremiyorum...
saygılarımla
-
İcra mahkemelerine başvurun geçimiz kadar kalan kısmının haczedilemeyceği doğrultusunda itirazınızı yapabilrsiniz.mahkemem kararıyla gerekli düzeltmeler yapılacaktır
-
çok teşekkür ederim bu saatte bana yardım ettiğiniz için
derin saygılarımla