-
Kat malikleri kurulu
Merhaba.
6 bloktan oluşan, aynı ada ve parsel numarasına sahip ve kat irtifakı tesis edilmiş bir sitede blok yönetimleri A1-A2; B1-B2 ve C1-C2 olarak ayrılmış bulunmaktadır. Bugüne kadar, tapuda mesken olarak görülen bağımsız bölümlerde işyeri açılması için gerekli izinler ilgili blok yönetimlerince verilmiş, diğer bloklardan izin alınmamıştır.
Bilindiği üzere, KMK'nun Ek Madde- 3/c maddesinde blok yapılarda,bunlardan yalnız birine ilişkin sorunların çözümlenmesinde, kat malikleri kurulu, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşur hükmü yer almaktadır. Buna göre giriş kapıları ayrı ve birbirinden bağımsız olmakla birlikte, ortak olarak yönetilen A1-A2 Blokta, A2 Blok giriş katında işyeri açılabilmesi için sadece A2 blokta bulunan kat maliklerinden onay almanın yeterli olup olmadığı konusunda tereddütümüz bulunmaktadır. Yoksa A1 veya diğer blok kat maliklerinin de onay vermesi gerekmekte midir?
Görüşleriniz için teşekkürler
-
Re: Kat malikleri kurulu
Forumda soruma cevap gelmemekle birlikte, başka kaynaklardan aldığım bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum.
Aynı parsel üzerinde tek bir kat mülkiyeti, tek bir yönetim ve tek bir yönetim planı bulunabilir. Bu nedenle site yönetim planında işyeri açılması konusunda yasaklama yoksa tüm kat maliklerinin (blok ayrımı olmaksızın) izni gerekmektedir.
Aksi görüşte olanlar düşüncelerini bildirebilirse yararlı olur diye düşünüyorum. Herkese iyi çalışmalar.