-
Bosanma karari
esim Türk vatandasi iken Türkiyede yabanci uyruklu bir bayanla evlenmis sonra da yurtdisinda bosanmislar ancak bosanma sirasinda esim yasadigi ülkenin vatandasligina gectigi icin Türkiyedeki belgelerinde halen evli görünüyor ve ne kadar ugrastiysa da bu durumu hukuk yoluyla degistirmesi mümkün olmamis. simdi yurtdisinda yaptigimiz evliligi Türkiyeye bildirmek istiyorum ancak oradaki kayitlarindaki bu degistirilemeyen durum sorun yaratir mi? elinde yasadigi ülkeden aldigi resmi bosanma karari var.
-
Re: Bosanma karari
Bu arada forumlarda buna benzer örnekler oldugunu biliyorum ancak benim esimin sorunu Türkiye ye bosanma kararini tanitmak icin geldiginde artik vatandasliktan ciktigi ve kütüklerde kaydi bulunmadigi icin dava acamayacagi söylenmis zaten elinizde bir bosanma karari var iki kere karar verilmez denmis. Biz evlendigimizde benim ehliyet belgesi alabilmem icin onun da kayitlarini _Türkiyeye gönderdik ve bir sorun yasamadan yurtdisinda evlendik. Ancak simdi ben evliligimi bildirmek istegiyle basvurdugumda konsolosluk esiniz kayitlarda evli görünüyor diyor. Ancak sitenin forumlarinda okuduguma göre -dogru anladiysam- esim bosanma öncesinde zaten Avusturya vatandasi oldugu icin tenfiz kararina gerek yokmus. Ancak konsolosluk yine de tenfiz icin israr ediyor.Bu durumda magdur olan taraf ben oluyorum. Ileride vatandaslik islemlerim sirasinda da ayni sorunlarin karsima cikacagindan korkuyorum.
Evlendigimi bildiremezsem de buradaki yasal oturma iznim ile Türkiyedeki muhtarliktan ikametimi aldirmam mümkün mü? Bunun icin nasil bir yol izlemem gerekiyor? Bu durum ilerde karsima hukuki bir sorun olarak cikar mi?
Saygilarimla.
-
lütfen bilgisi olanlardan yardim bekliyorum !!!!
-
Sayın meraklicadi2000,
Eşiniz Türk vatandaşlığından çıktıktan sonra boşanmış.Ülkemizde bir yabancı ülke mahkemesinin kararının tanınması için verilmiş olan kararın Türk vatandaşı hakkında olması gerekir.Bu durumun evlenirken size sorun oluşturmadığı gibi sizin diğer kayıtlarınızın değiştirilmesinde de sorun oalcağını sanmıyorum.
Saygılarımla
-
yanitiniz icin tesekkür ederim zaten esim de bu durumu düzeltmek icin mahkeme actiginda ayni yaniti almis artik vatandas olmadi´gi icin karari Türkiyede onaylatmasinin gerekli olmadigi söylenmis ancak konsolosluga bu durumu bir türlü aciklayamiyor. Ayni konsolosluk araciligiyla evlilik ehliyet belgesi almamiza ragmen... Cikmaza düstügümüz nokta da bu.