SSK ödemeleri ve işten ayrılışım
Merhaba ben şuan bir problemle karşı karşıyayım.
Yaklaşık 11 aydır bir ayakkabı firmasında fason olarak çalışmaktayım. 18/10/06 tarihinde ağabey'imle beraber sigortamız başladı fakat patronumuz bu sigorta pirimlerinin %50 sinin bizden kesileceğini ve bir kısmınında üretimde düşük fiyat uyguluyarak ödeneceğini belirti. o dönemdeki sağlık şartlarım beni böyle bir sözlü anlaşmayı kabul etmeye zorladı. mart ayının 23 ünde patronuma artık bu şartların bana çok ağır geldiğini, ya sigorta primlerinin onun ödemesini yada düşük fiyat yerine yaptığımız işin değeri fiyatta üretilmesini talep ettim.
fakat bana mevcut şartların hiçbir şekilde değişmiyeceğini söyledi. ben bu şartlarda işten ayrılmak istediğimi belirttim ve beni sürekli borçlu çıkararak emeğimdende çalıyor. SSK için ödediğim prim ücreti yaklaşık (ssk lı olduğum dönem) 1600 ytl ve buna ek olarak düşük fiyat politikası ile benden aldığı 1900 ytl civarı benim bu durum karşısında ne yapmam gerekiyor ? sizden bu konu hakkında yardım talebinde bulunuyorum yardımımcı olursanız sevinirim...
Re: SSK ödemeleri ve işten ayrılışım
Sanırım konu hakkında bilgi alamayacağım :(
Çok özür dilerim yaklaşık 2 saattir buradayım
Siz o işyerinde işçi olarak çalışıyorsanız sigorta primleri sigorta mevzuatına göre işçi hissesi ve işveren hissesi olarak kesilir ve SSK'ya ödenir. Yarısının sizden kesilmesi şeklinde bir uygulamanın yasal olmadığını düşünüyorum. Ya da konuyu biz mi anlamadık bilemiyorum. Kolay gelsin. Selamlar.