Yaşlı Adamdan Alınan Dükkan
Merhaba,,
Sorunum kısaca şu;
87 Yaşında bir babam var. Kendisinin akıl sağlığı yerinde. Geçenlerde oğlumun geçirdiği trafik kazasının tazminatını ödemek için (böyle bir şeye gerek olmadığı halde) şehrin en iyi semtlerinden birinde bulunan bugünkü değeri yaklaşık 400 milyar'ı bulan dükkanı heyecandan ve yaşlılığında vermiş olduğu bir boşluk ile 40 milyar gibi komik bir rakama satmış.
Üstelik bu parayıda almadığı gibi teminat olarak kendisine üzerinde hiçbir malı bulunmayan zavallı bir adamın imzaladığı 40 milyarlık bir senet, ve beş para etmez bir tarlanın tapusunu vermişler. Bunu yapan şahısta yılllardır dükkanımızda kiracı olan kişi.Kendisinin bunu yapabilme gücüde evletlarının yani bizlerin babamızdan uzak oluşumuz ve kiracının deyim yerindeyse biraz arkalı biri olması yani sabıkalı biri.
Şimdi bu durumu daha bu sabah öğrendim ve aklıma ilk olarak burası geldi.
Satış işlemi içinde babamı alıp hastaneye sağlıklı olduğuna dair belge almak için götürmüşler, daha sonrada tapuda iki şahit huzurunda parmak bastırmışlar.
Hatta bana gelen isimsiz bir telefonda boş bir senetede imza attırıldığı yönünde,, babamın üzerindeki diğer malları alabilmek için yapılan birşey.
Tüm bunlar akıl alır şeyler değil.
Durum kısaca bundan ibaret,, şu an tahmin edersinizki aklımadan çok kötü şeyler geçiyor, kolay değil çünkü o dükkan bizim yıllarımızın emeği.
Lütfen bir yol gösterirseniz sevinirim.
Re: Yaşlı Adamdan Alınan Dükkan
Tüm anlattıklarınızı ifade eden bir dilekçeyle savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.Anlattıklarınızdan tehdit unsuru varmış gibi geliyor bana,bu konuyu da günedeme getirebilirsiniz.
Babanızın akli melekesi yerinde olduğuna dair rapor alarak işlemi yapmışlar bu konuda açılacak davada bunu gündeme getirebilirler,ancak siz yine de doktor raporu isteyebilirsiniz,
Kanunen hata ,ikrah ve tehdit unsurları olan durumlarda yapılan işlemler batıl kabul edilip yapılan işlemler iptal edilebilir,yeter ki bu anlattıklarınızı destekleyecek inandırıcı deliller sunun.
Gittiğim tüm avukatlar bu işin tutulacak bir yanı olmadığını söylüyorlar.
Oysaki alınan rapor heyet raporu değil, yani sadece bir hekim babama sormuş işte adın ne? Yaşın Kaç? Cumhurbaşkanı kim? diye saçma sapan şeyler. Bu şekilde uydurma bir rapor yani.
Notere gittiklerinde babamın durumunu noterdeki beyefendi anlamış, yani işin içinde bir durmlar olduğunu..Babamı noterden satışınızı yapmıyorum, diyerek geri yollamış.
Sonra bir şekilde senet yaparak ( verdikleri 45 milyarlık senettede iki farklı kişinin imzası var yani imzalar bir değil) adamı kandırmışlar. Çok iyi dil dökerek başını bulandırmışlar diyelim.
Şimdi hem bunu alabilecek iyi bir avukat arıyorum, hemde acaba ellerindeki hastane raporu uydurmadan verilmiş heyet raporu değil denilerek acaba kısa sürede bir netice alabilirmiyiz? Yani 3-5 yıl sürdükten sonra bu işin doğru bir yanı yok. Adam o dükkanı sıkışırsa yolladan geçene yarı fiyatına satar havada kaparlar öyle söyleyim.
Nasıl yapsak?
Dava açıp, tapuya tedbir koyulmasını sağlayın. Babanızın hukuki ehliyeti olmadığını ispatlayamaz da davayı kaybederseniz başka çözümler düşünürüz...