Evladını dolandıran baba ve onun mirası hakkında
Sn Hukukçularımız,
Danışmak istediğim bir konu ve 2 sorum var. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Evlenemden önce bir miktar birikmişim vardı. Babam beni "falanca kişiden ben senin için biraz borç alayımda sana bir ev alalım, kiracı olmayın" diye ikna ederek elimdeki birikmişi, nişan ve düğün takılarımı elimden aldı. Kendisi de bahsettiği kişiden borç aldı ve benim parama ekleyerek ev aldı, evi de kendi üstüne yaptı. (Ben o borcu ödeyince tapuyu bana vereceğini söyledi,öyle anlaştık.)
Benim verdiğim para: 30 milyar
alınan borç: 10 milyar
Bu evin bugünki değeri 100 milyar. Şimdi ben borcu bitirdim ve evin tapusunu almak istedim. Babam vermiyor. Nasıl bu kadar güvendim kendime kızıyorum şimdi.
Değerli hukukçularımız, biliyorum elim kolum bağlı, hiçbir mantıklı dayanak da yok. Ama bana bir yol gösterirseniz müteşekkir kalacağım. Hiç mi şansım yok? Bu işin onlarca şahidi var, banka üzerinden yapıldığı görülen para transferleri var? Hiç mi şansım yok?
Selamlarımla,
Re: Evladını dolandıran baba ve onun mirası hk
Babanızın hileli davranışını öğrendiğiniz tarihten itibaren 1 yıl içinde hile sebebine dayanarak tapu iptali ve tescili davası açabilirsiniz.
Hak ve süre kaybına uğramamak adına bir meslektaşımdan profesyonel destek almanızda fayda bulunmaktadır.