-
Müteahhit hakkında..
Merhaba. 2005 yılında müteahhite 1 yıllık anlaşmalı yapılması üzere ve bir bina verdik. Süresi doldu bizden ek süre talep etti o zaman zarfında sadece bina yıkılmış ve harfiyatı kalkmıştı. Tüm zararlarımızı karşılayacağını bundan sonra çok bi işi olmadığını ve 6 ay içinde bitireceğine dair söz vererek noterden ek süre için sözleşme yaptırdık. Önceki verdiğimiz sözleşmede toprak sahibi imzası olmadan müteahhit daire satamaz diye bir madde de var. İlk defa böyle bir iş yapacağımız için bir avukat tarafından yönlendirilerek bu sözleşmeyi yapmıştık. Verdiğimiz 6 aylık zaman içinde müteahhit bir daire satmadan yapamayacağını söyledi ve kendi dairelerinden birini satıp süresinde binayı bitiretim dedi. Bunun üzerine bir daire satması için imza attık. 6 aylık süre bitti ve hala bina bitmedi. tabi bizim yanımıza sürekli insanlar gelip binadan daire aldığını söylediler üstelik bizim imzamız olmadan noterden anlaşma bile yapmışlar. Sonra bunların ardı kesilmedi insanlar geldikce geldi bize düşen daireleride satmış yani insanlardan ön ödeme gibi paralar almış. Onlarda müteahhite ulaşamadıkları için artık bizim başmıza geliyorlar. Bizde sözleşme süresi bittiği için avukata verip azilname çektirdik. Resmi olarak işlemler başladı ama hala müteahhit binaya kendi çapında devam ediyor ve hala satışa devam diyor. Avukat hiç birşey olmaz siz imza vermiyorsunuz hiç bişey yapamazlar diyor ama benim korkum olan insanlar o kadar para yatırmışlar Yapılan dairelere oturup çıkmayacağız diyorlar biz herşeyi resmi yoldan olsun deyip beklerken sonradan başımıza bi iş açabilirler mi? Başımıza diğer yoldan iş gelmemesi için ne yapabiliriz başka. Şimdiden teşekkür ederim.
-
Re: Müteahhit hakkında..
Neden avukatınıza itimat etmiyorsunuz ??
Siz asıl sözleşmeye ek sözleşme yapmışsınız ve ek sözleşme ile asıl sözleşmenin maddelerinin maddelerinin artık geçerli olmadığını ifade etmemişsiniz anladığım kadarıyla..
Anlaşılan müteahhitiniz dolandırıcı çıkmış..
Yapmanız gereken tespit yaptırıp tedbir kararı aldırmak..Çünkü müteahhit aynı daireleri tekrar tekrar satabilir..Diğer yandan sözleşme uyarınca insanların binadan tahliyesini ve oturdukları süre kadar kira bedellerini talep edebilirsiniz..
Madem avukatınız var onunla bu konuları görüşün
-
Merhaba
Sonunda biri beni duymuş.ilginiz için şimdiden teşekkürler.
evet avukatımız var ama bizi doğru dürüst bilgilendirmiyor. biz bu olayda o kadar yalanlar ve dolandırıcılarla karşılaştık ki artık kimseye inanamaz hale geldik. avukatımız bu konuda bizi bilgilendirmiyo ve her geçen gün bizim başımıza gelen insanlar çoğaldı daire aldıklarını söylüyorlar.heryerden bişey duyuyoruz ve açıkca bu konuda çok fazla bilgi sahibi de değiliz.avukat herşeye hiç bişey olmaz diyor o tarihten bu yana hala bişey değişmiş değil. müteahhit hala binayı yapmaya devam ediyor ve şaşılacak birşey kimse engel olmuyor bunu nasıl başaracağız bilmiyorum.. tespit yaptırdı ve yüzde 20 yapmış gözüküyor müteahhit orayı ama sadece tespit yaptırmakta işe yaramıyormuş şimdi bu süreçten sonra acaba daha bu dava ne kadar uzar. yoksa biz en kısa zamanda avukatımı değiştirsek bilemedik. Çünkü bu olay okadar uzadı ki artık avukatımız içinde düşünür olduk kimseye güven kalmamış bu devirde arkanı döndüğünde iş değişiyor bizde bu konuların gidişatından tam olarak anlamadığımız için süreci takip etmemiz zorlaşıyor.
tekrar düşüncelerinizi bekliyorum.
şimdiden herşey için teşekkür ederim.
-
E maşallah sizde birinin sizi duyduğunu 3 ay sonra farkedebilmişsiniz