Bilgi edinme hakkının engellenmesi ve Cumhuriyet Savcılığının takipsizlik kararı vermesi
Merhabalar: Kamuda görev yapmaktayım. Görev yaptığım kurum hakkımda rapor düzenleyerek tayinimi il dışına yapılmasını sağladı. Bilgi Edinme Kanununu dayanak gösterip raporu istedim. Talebim ret edildi. Başbakanlık Bilgi Edinme Üst Kurulundan iki defa raporun verilmesi yönünde karar çıktı. Bu karara rağmen rapor verilmedi. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Cumhuriyet Savcılığıda Takipsizlik kararı vermiştir.
Bu aşamadan sonra ne gibi işlem yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Re: Bilgi edinme hakkının engellenmesi ve Cumhuriyet Savcılığının takipsizlik kararı vermesi
Takipsizlik kararının gerekçesi nedir?
Re: Bilgi edinme hakkının engellenmesi ve Cumhuriyet Savcılığının takipsizlik kararı vermesi
4982 sayılı bilgi edinme yasası kapsamında,istenebilecek bigilere amirin şahsi kanaat fikrinin verilmesini istedim adalaet komisyonunca sadece siciller yollandı.kanaat fikri yollanmadı.düşük sicilin haksızlığını ortaya çıkarabilmem için verilmesi gerekirdi.talebimin reddinin gerekçesi açıklanmış'başkaca bilgi verilemez'denmiştir.iki defa aynı cevabı aldım.idare mahkemesine müracaat etmelimiyim.bu yıla ait sicil 50 dayanağı yok vukuatım yok .ne yapabilirim.cevaplarınızı ögrenebilirmiyim.