Re: Yaralamalı Trafik Kazası

Alıntı:

semih2006 rumuzlu üyeden alıntı

Ben semih 03/09/2006 tarihinde asırı hız ve dikattsizlik sonucu bir trafik kazası gecirdim aracta yolcu olarak bulunuyordum 29 gün boyunca hastahanede yattım ve ceşitli operasyon gecirdim.03/09/2006 tarihinde itibaren hala istirahatliyim.aracında bulundugum kişi hiç ilgilenmedi ben kendiisne 1000manevi 9000 ytl maddi tazminat actım. trafik raporlarıda sürücü suclu gözüküyor.sigortalı calışıyordum ve şuan sigortadan para istirat parası almaktayım ben garnti sigorta fonundan ne gibi istifade edebilirm. Mahkemenin sonuçları hakkında görüşlerinizi bildirmenizi ricaederim.

Garanti sigorta fonundan istifade edemezsiniz. Garanti sigorta fonundan istifade edebilmeniz için mağduriyetinize neden olan aracın plakasının bilinememesi gerekiyor. Ya da Karayolları Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası olmaması. Siz bu aracın Karayolları Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasından ve/ya varsa kasko sigortasından istifade edersiniz. Ayrıca sigortalı çalıştığınızdan SSK dan da istifade edeceksiniz. Bütün bunlar tarafından karşılanamayan zararınız varsa (karşılandığı halde hala mağdur olduğunuzu düşündüğünüz) bu tür zararlar için kazayı yapan kişiden davacı olacaksınız.