Re: Türkiye Nereye Oturdu ?
Karaya, kara-nlığa oturmuş olmasın?!..
Alıntı:
hamsi rumuzlu üyeden alıntı
Eskiye oranla daha iyi durumda değil miyiz sizce?
Evet eskiye oranla çok daha iyiyiz.Mesela;kadrolaşmda eskiye oranla daha iyiyiz.Yolsuzlukta eskiye oranla daha iyiyiz.Ali diboculukta eskiye oranla daha iyiyiz.Vatandaşa hakaret etmede eskiye oranla daha iyiyiz,gün be gün saygıdeğer devlet büyüklerimiz sayesinde argo kültürümüz eskiye oranla daha zenginleşiyor.Çiftçimiz eskiye oranla daha iyi,borçları sayesinde muhteşem birer ekonomist oldular ama daha çok çalışmaları lazım,artan zirai ilaç ve işçi ücretleri karşısında yerinde sayan ürün fiyatları ile ellerine geçecek üç beş kuruşu nereye nasıl dağıtırım hesabı yapmakta,geçim taktiklari üretmekte zorlanıyorlar,bu hükümet 1 dönem daha kalsa bunu da aşacak,daha iyi olacaklar.Gençlik eskiye oranla daha iyi,eğitim konusunda mı,yok canım eğitim de neymiş,birbirlerini vurmakta kırmakta ustalaştılar.Suçlular,hırsızlar daha iyi,ne yaparlarsa yapsınlar torba yasalar yüzünden bir yolunu bulup salıverileceklerini öğrendiler.Dolandırıcılar çok çok daha iyi,büyüklerini örnek alarak bu ülkeyi,milleti nasıl dolandıracaklarını öğrendiler,akla hayale sığmayan yöntemler geliştirdiler.Düşmanlarımız daha iyi,artık ne yaparlarsa yapsınlar gülüp geçtiğimizi gördüler,dalga geçmekte,karikatürlerinde hayal güçlerini kullanmakta kendilerini çok geliştirdiler.Gençlerimiz daha iyi,işsizlik yüzünden kahve kültürleri fevkalade gelişti,kağıt ve taş oyunlarında rakip tanımıyorlar....Bu liste uzar gider çocuğum ama hepsini saymaya benim ömrüm de nefesim de yetmez.
Uzun lafın kısası,haklısın eskiye oranla daha iyiyiz...
Dün bir olay oldu hepiniz izlemişsinizdir. Adamın biri durduk yere uçak kaçırdı. Uçakta kalkmış diyarbakırda İstanbul a geliyor. Sonradan öğrendikki bu beyfendinin seceresi bir hayli kalın gerçi orası beni ilgilendirmiyor. Hemen meczup dediler çıktılar işin içinden. Bu kadar meczup ne dolaşır ortada oda ayrı sorun ya...
Konum o da değil...
Şimdi bu adamın aklına muhtemel öndeki kokpit e yakın WC ye giderken uçağı kaçırmak geliyor. Meczup ya esiyor diyelim. Hostesin tekini yakalıyor üzerimde bomba var bu uçağı kaçırıyorum diyor. Hostes buna bakıyor hıı bu meczup diyor. Kokpit in yanında bulunan kilit düğmesiin yanındaki alarma basıyor. Pilotlar '' Aha bir meczup uçağı kaçırıyor '' diyip kuleye haber veriyor. Ama istiflerinide bozmayıp uçmaya devam ediyorlar.
Sonunda kaçıranın aklı başına geliyor ''o kadar gürültü kopardım ama uçak kendi bildiğine gidiyor'' diyip kokpit e gitmek istiyor gidemiyor içerden kilitli pilot içerden sesleniyor. '' Korsan kardeş korsan kardeş nereye gitmek isterdiniz ? '' Aslında korsanın bir yere gitmek istediği yok uçağı neden kaçırdı onu bile bilmiyor tek gitmek istediği yer tuvaletti tuvalete giderken esti uçağı kaçırdı amma bir şeyde demesi lazım Düşünüyor taşınıyor bu aralar en popüler yer aklına geliyor. '' İran '' diyor. Nedeni yok sadece İran.... işte olayımız bundan sonra başlıyor.
Pilotlar birbirine bakıyor muhtemel içlerinden '' Vay salak adam gibi bir yer isteseydi ya Venedik Paris Londra gibi görmüş olurduk'' diye geçirip aynen uçmaya devam edip Ankara esenboğa havaalanına acil iniş izni istiyorlar. Pilot diyor ki yardımcı pilota Bu hükümet bu RTE yakında Türkiye İran gibi olur eee o zaman Ha Tahran ha Ankara ne farkeder...
Sonrasını hepiniz biliyorsunuz ben sadece tarihe ışık tutmak için kapalı yerleri yazdım. Uyanın Tahran tahran kalsın Ankara Cumhuriyetin Kalesi...