İcralık Maaş Neden Elimize Geçmez
Merhaba ben muğla fethiyeden yazıyorum.Bana ödenmeyen bir senedi avukata verdim.Tüm vekaletite verdim.Alacaklının emekli maaşının 4 te 1i bana ödeniyor.2 Ay aldım ve ocak ayından beri alamıyoruz.
Borçlu ölmedi.
Avukatım paranın yatmama nedenini bilmiyor.FETHİYE ADLİYESI VE İCRA KURULU taşınıyor.Neden bu olabilirmi.Ve başka hangi sebeplerle para ödenmez.
Ayrıca bu paranın kesilme periyodlarını takip edebileceğimiz internet adresi varmı.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER......
Re: İcralik MaaŞ Neden Elİmİze GeÇmez
işten ayrılmış olabilir bu durumda işyerinin işyerine bildirimde bulunması gerekir yada emekliye ayrıldıysa emekli olduğu kuruma bildirmesi gerekir işyerinin
maaş haczi tekidi yazabilir avukatınız eğer keyfi bir şekilde ödeme yapmadıysa işyeri bu durumda cezai sorumlukları vardır
Ben yanlış bir şey anlatmak istemedim.Borçlu emekli zaten ve hiçbir yerde calışmıyor.sadece emekli maaşı var.avukatımın elinde olan birşeyde değil.ben acaba maaşın ödenmemesine ne gibi durumlar sebep olur onu öğrenmek istedim.teşekkürler....
Zaten haczedilmeyecek bir maaş olduğu için olabilir mi
Re: İcralık Maaş Neden Elimize Geçmez
Sayın Av Tayfun Eyilik , borçlunun nereden emekli olduğunu bilmiyoruz ki bildiğim kadarıyla ssk ve bağ-kur emeklilerinin maaşlarına nafaka dışında haciz konulamıyor ki buda borçlunun şikayetine bağlı bir durum
Eğer şikayet edip maaş haczini mahkeme kararıyla kaldırdıysa bu icra dosyasında görülürdü zaten yanılıyor muyum
Sayın leventmiray sizin dosyanızıda incelemeden tahmini bişey söylemek pek mümkün değil
İ.İ.K.nın 83md.göre eğer borçlunuz Emekli Sandığı üyesi ise maaşının bir kısmı haczedilebilir.Eğer BAĞKUR veya SSK Kanununa göre bağlanan aylıklarda ise tamamı haczedilemez.Bu durumda yapmanız gereken öncelikle avukatınız veya siz dosyayı inceleyiniz (şikayet durumu olup olmadığını )eğer şikayet yolu ile işlem durdurulmamışsa ilgili kuruma tekid yazılmalı.Ayrıca icra emirlerini uygulamayanlar hakkında şikayet hakkınız olduğunu unutmayınız.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
Ayrıntı versem daha net sonuçlar alabileceğimi düşünüyorum.Ben ilk kasım ayında 180.00ytl aldım.İkinci olarak aralık ayında 180.00ytl aldım.ocak ayından beridir ödeme yapılamıyor.
Emekli maaşının haczine itiraz etmiş olsa avukatımın bunu bana bildirmesi gerekmez mi.
Eğer itiraz kabul edildiyse aldığım paralar ne olur .gerimi öderim.
Ayrıca bu haciz konulamaz hükmü emeklilik kademesine göre değişen bir karar mı.
Maaş hiçmi haczedilemez.Sadece 1\4 mü haczedilir.
Şimdiden saygılar ve teşekkürler.......
Alıntı:
leventMİRAY rumuzlu üyeden alıntı
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
Ayrıntı versem daha net sonuçlar alabileceğimi düşünüyorum.Ben ilk kasım ayında 180.00ytl aldım.İkinci olarak aralık ayında 180.00ytl aldım.ocak ayından beridir ödeme yapılamıyor.
Emekli maaşının haczine itiraz etmiş olsa avukatımın bunu bana bildirmesi gerekmez mi.
Eğer itiraz kabul edildiyse aldığım paralar ne olur .gerimi öderim.
Ayrıca bu haciz konulamaz hükmü emeklilik kademesine göre değişen bir karar mı.
Maaş hiçmi haczedilemez.Sadece 1\4 mü haczedilir.
Şimdiden saygılar ve teşekkürler.......
Sayın levent dosyayı incelemeden bizim ne kadar sağlıklı bir bilgi vereceğimiz tartışılır tahmini söylediğimiz bilgiler yerine dosyayla ilgilenen avukatınızdan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz
sayın üyemiz,hacz edilen maaşın ssk emekli maaşı olduğunu belirtmişsiniz.506 sayılı ssk kanunu 121.mad.gereği ssk'dan alınan emekli maaşına haciz konulamaz.muhtemelen borçlu haczinizi icra hakimliğine yaptığı itiraz sonucu kaldırtmış olabilr.saygılar.