Soyadı değiştirmek sorun çıkarır mı ?
Lise öğrenimime devam ediyorum , diploma ve ehliyetimi almadan biran evvel soyadımı değiştirmek istiyorum.Ancak korktugum bi nokta var , yeni soyadımla nufüs kağıdı alsam bile şirkette kullandıgım bütün kartlar , evraklarım , sertifikalarım eski ismimle kalıcak ve bunları değiştirmem çok zor. Peki ben soyadımı değiştirdiğimi nasıl kanıtlayabilirim. Bana problem çıkarmasından korkuyorum. Bunun dısında bu işlemler ne kadar bir zamanımızı alır.4 kişilik bir aileyiz.Uğraşısı nedir ? Babamız olmadıgı için sadece annem ilgilenicek bu yüzden önemli bizim için.
Bunun dısında değiştirmekle ilgili bilgileri arama sonucu öğrendim.
Şimdiden teşekkür ediyorum ilgilenenlerden.
Re: Soyadı değiştirmek sorun çıkarır mı ?
Soyadınızın değişmesine mahkeme karar verirse bukararı tum resmi kurumlara bildirmeniz gerekir.
Zaten nufus kayıtlarında bu görünür
Re: Soyadı değiştirmek sorun çıkarır mı ?
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Soyadınızın değişmesine mahkeme karar verirse bukararı tum resmi kurumlara bildirmeniz gerekir.
Zaten nufus kayıtlarında bu görünür
Soyadım mazeretimden dolayı büyük ihtimalle değişir orada poblem oalcağını sanmıyorum. THY'de stajımı yapıyorum. Özellikle burassı için endişe ediyorum. Apron kartlarını değiştirmek zor kaldı ki almadan önce bile bir sürü ıvır zıvırı var. Onun haricinde aldığımız sertifikaları değiştirmem imkansız. İleride ben bunu sadece nüfus kaydını göstererek kanıtlayabilecekmiyim. Yoksa soyadımı değiştirdiğime dair resmi bir evrak vb. edinebilirmiyim? Kusura bakmayın mesleki terimlerden anlamıyrm ama derdimi anlatabilmişimdir umarım.