Re: Hukuk yavaş mı ilerler?
Bir diğer sorunumda şu:
Bir borcum yüzünden 5 ay önce tarafıma ihtiyati haciz yapılmıştır. Muhasebeciliğimi yapan kişi 8 aylık muhasebe ücreti alacağı karşılığında 900 YTL olan borcuma karşılık 4600 YTL borç göstererek işyerimde bulunan 15.000 YTL değerindeki iş makinamı haciz etmiştir. işyerime gelen alacaklı avukatına,icra memuru şahitliğinde asıl borcum olam 900 YTL'i hemen ödemem karşılığında haczi durdurmalarını talep etmeme rağmen kabul etmemişler ve iş yerimin işleyişini sağlayan tek makinayı haczetmişlerdir. Daha sonra öğrendiğime göre tarafıma 4600 YTL olarak belirtilen muhasebe borcumun 3 yıllık olduğudur.Ancak benim sadece 8 aylık ve tutarı 900 Ytl olan bir borcum vardır. eski yıllara ait borcum olmadığını makbuz ve muhasebecinin vergi dairesine beyan ettiği belgelerle ispatlıyabiliyorum.
Soru 1) İddia edilen borç miktarına karşılık değeri çok daha yüksek olan bir mal bu şekilde haczedilebilir mi?
Soru 2) İşyerimin işleyişini sürdüren ve bir üretim makinası olan ve de iş yerimdeki tek makina olan bu malın haczedilmesi doğru mudur?Bu makinanın haczi sonrasında,işyerimi kapatmak zorunda kaldım. Bu konudaki zararımı nasıl tanzim edebilirim.,
Soru3) tarafıma yapılan ihtiyati hacize itiraz ettim.Fakat hala bir yanıt gelmedi.Daha ne kadar bekleyeceğim?
Yukarıdaki sorularım belkide sık yaşanan olayla,bilemiyorum.Ancak çok zor durumda kaldığım için vereceğiniz cevapların önemli olduğunu belirtmek isterim.
Teşekkürler.
Barışın babası
Bu sorunun yanıtını bende merakla bekliyorum ama gönül isterki bir avukat değilde Cumhuriyet savcısı veya bir hakim versin. Geciken adalet adalet değildir derler doğrudur. Buna benzer o kadar çok olay var ki...
Hani bir atasözü var dereye su gelene kadar kurbağanın gözü çıktı diye... Hukuk daha doğrusu bizdeki adaletin işleyiş hızı bu...
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Bu sorunun yanıtını bende merakla bekliyorum ama gönül isterki bir avukat değilde Cumhuriyet savcısı veya bir hakim versin. Geciken adalet adalet değildir derler doğrudur. Buna benzer o kadar çok olay var ki...
Hani bir atasözü var dereye su gelene kadar kurbağanın gözü çıktı diye... Hukuk daha doğrusu bizdeki adaletin işleyiş hızı bu...
Bir cevap gelsinde.....
"Hukuk yavaş mı ilerler?" sorusunu, "Adalet neden yavaş ilerler, neden hızlandırılmaz?" şeklinde sormak gerekli.
Neden adli personelin (özellikle yargıtaydaki adli personelin) sayısı neden arttırılmaz...?
Adeletin yavaş işlemesi yüzünden bir davanın sonucunu beklerken başka bir davada haksız yere malları yok pahasına satılan insanlar gördüm belki haksız yere hapis yatanlar, asılanlar bile vardır. Diğer taraftan adam öldürüp zaman aşımından kurtulanlar da vardır. Bizdeki adalet böyle !!!!
Alıntı:
borisamira rumuzlu üyeden alıntı
"Hukuk yavaş mı ilerler?" sorusunu, "Adalet neden yavaş ilerler, neden hızlandırılmaz?" şeklinde sormak gerekli.
Neden adli personelin (özellikle yargıtaydaki adli personelin) sayısı neden arttırılmaz...?
Adeletin yavaş işlemesi yüzünden bir davanın sonucunu beklerken başka bir davada haksız yere malları yok pahasına satılan insanlar gördüm belki haksız yere hapis yatanlar, asılanlar bile vardır. Diğer taraftan adam öldürüp zaman aşımından kurtulanlar da vardır. Bizdeki adalet böyle !!!!
Yani bırakın yavaş işlemesini,adaleti kim bulmuş ki,hızlandıralım diyorsunuz?