Hamiline Keşide Edilen Çeklerde Tutar Sınırı Nedir?
Merhaba ;
Hamiline düzenlenecek bir çekin vergi usul kanunu yada ticaret kanunu gereği (faturaların belli bir miktarı aşması durumunda bankalar aracılığı ile ödenmesi) gibi bir tutar sınırı varmıdır.
Örneğin : 10.000 YTL tutarında HAMİLİNE bir çek keşide edilip bankalardan fatura vs belge ibraz edilmeden tahsil edilmesi mümkünmüdür.
( keşide edeceğim çeklerin fatura karşılığı olmayacak )
Teşekkürler..
Re: Hamİlİne KeŞİde Edİlen Çeklerde Tutar Siniri Nedİr
Mümkündür. Banka çekin mal mı hizmet mi ne karşılığı verildiğine bakmaz. Yasal çekm midir ? Usulune uygun mudur ? Karşılığı var mıdır ? Banka bunlara bakar.
Re: Hamiline Keşide Edilen Çeklerde Tutar Sınırı Nedir?
Alıntı:
serdargungor rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ;
Hamiline düzenlenecek bir çekin vergi usul kanunu yada ticaret kanunu gereği (faturaların belli bir miktarı aşması durumunda bankalar aracılığı ile ödenmesi) gibi bir tutar sınırı varmıdır.
Örneğin : 10.000 YTL tutarında HAMİLİNE bir çek keşide edilip bankalardan fatura vs belge ibraz edilmeden tahsil edilmesi mümkünmüdür.
( keşide edeceğim çeklerin fatura karşılığı olmayacak )
Teşekkürler..
Ben de şu aralar benzer konudan sıkıntılıyım,şirketimize ait "hamiline" çek keşide ettim(ödemelerin fatura karşılığı olmadığı için),bir arkadaşım sakıncalı dedi ama ben yasada tam net bişey göremedim.
Limited şirket çekleri de "hamiline" keşide edilebilir mi ?
şimdiden teşekkür ederim.