Nöbete gitmemek(doğrusu gidememek)suçundan hangi kanuna dayanarak emre itaatsizlik olarak mahkemeye verililebilir?Burada emre itaatsizlik unsuru nedir?(daha önce nöbet vukuantından emre itaatsizlikle mahkeme ve sonra diskoda yatttım)
1 aydan 1 yıla istemiyle yargılanmam devam ediyor,acaba 25 gün alma ihtimalim nedir?Temyize gittikten sonra cezanın artma ihtimali varmı?Daha önce yaşanan vakalarda azalma oranı nedir?
Bilindiği gibi mahkemeye verme kararı ve suçlama şekli tamamen Bl.k'nın takdirindedir.Yani suçu işlemiş kişiye hafif davranıp,sümen altı yapabileceği gibi,aynı suçu işlemiş başka bir kimseyi çok daha ağır suçlamak onun tekelindedir. Kısacası işin içine Bl.K'nın haksız yere şahsi düşünceleri,konumunu kötüye kullanma yetkiside kesinlikle girer ve bu konunun olduğu davalar çok fazla.benim sorum Bl.k'nın şahitler kullanılarak suçlanmasının davaya olumlu veya olumsuz etkileri neler olabilir?
Ben nöbete hastalıktan dolayı kalkamayıp koğuş nöbetçisine gereğini yap anlamında talimat verdim,o o olaydan 2 h.sonu çarşı iptali alarak kurtulmuş ve askeriliği bitmiş biri olarak çvş.söyledi ama ben yapmadım diye 2.savunmasını,1.savunmasının zıttına yapsa ona zarar gelmeden dava düşermi,yoksa genişlermi?Aynı devriyede silahlık nöbetçisi koğuşta uyurken ceza görmedi bunu ispatlamam veya idda etmemin,beni bir önceki dev.onb.nın kaldırmamasının ve onb.özel talimatının altında yazan aksi taktirde cezai işlem örmesini kabul ediyorum yazısını olaydan sonra imzalatılıp tarihi farklı yazılması ve mahkeme dosyasındaki nöbet çizelgesinin(direk benimle ilgili değil)gerçeği yansıtmamasının yararı ne olur?
http://www.lambdaistanbul.org/php/ma...8&icerikID=412 linkindeki dava neticesi veya yönü ve eğer emre itaatsizlik iptal edilirse bundan bizde yararlanabilirmiyiz?
Biliyorum sorular fazla oldu ama bu ülkeye 15 ayını veripte(çoğu Türk genci gibi) teşekkür olarak haksız yere hapiste yatacak olmak insanın çok ağırına gidiyor nice insan daha beter suçlardan kurtulurken...Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim,şimdiden teşekkürler.