Kıdem ve ihbar tazminatı için taksitlendirme.
23.03.2007 tarihinde 13 yıldır çalışmakta olduğum firmadan " Dahili organizasyon çalışmaları nedeniyle kadro daraltılmasına gidileceği" sebebi ile " kıdem ve ihbar tazminatı ödenecek" şeklinde bir yazı alarak işten çıkarıldım.
2 aylık maaşım ve vergi iadelerim içeride kaldı. O günden bu yana bana sadece Şubat 2007 ayına ait maaşım ödendi.
Tarafıma 20 Nisan' da ilk taksidi başlamak üzere 6 taksit teklif edildi. Kabul etmezsem mahkemelerde en az 1,5 sene uğraşacağımı ve alacağım faizinde avukat ücretlerine giderek heba olacağı şirket yetkilileri tarafından söyleniyor.
Ben kabul etmek istemiyorum. Mahkemeye gidip, gitmemem açısından maddi yönden büyük fark olur mu? Kabul etmem maddi yönden daha mı mantıklı olur? (Brüt:1.117 YTL)Teşekkürler. Saygılarımla.
Re: Kıdem ve ihbar tazminatı için taksitlendirme.
İşe iade davası açmayı neden düşünmüyorsunuz? İşyerinde 30 dan fazla kişi çalışıyorsa bu hakkınız da var.Bir avukat ile görüşün.
Re: Kıdem ve ihbar tazminatı için taksitlendirme.
İşe iade davası açmayı kesinlikle düşünüyorum. Maddi yönden davaların bitmesi beni zarara sokar mı? Yoksa taksitlendrimeye gitmek mi daha mantıklı kararsız kaldım.