-
Çek ile ilgili
Ben bir limited şirket kurdum. Bu şirketin ortağı ve müdürü eşim oldu. Bana da vekaletname verdi. Bende velaketle işi yürüttüm. İşlerimizin kötü gitmesi sebebiyle ödeyemediğim çeklerim oldu.
Eşimin ve benim imzalarımız aynı. eşim de bende, imza atarken isimlerimizin baş harfini ve soyismimizi yazarak imza atıyoruz. Eşim ve benim isimlerimiz aynı harfle başlıyor. böyle oluncada ilk bakışta imzalarımız aynı gibi görünüyor.
Eşimin ve benim imzalarımız ilk başta aynı görünmesinden dolayı ve şirket müdürü eşim olduğundan açılan davalar eşimin adına açılıyor. Haberimizin olduğu davalarda durumu izah ederek ve belgelerle ispatlayarak davanın benim adıma çevrilmesini sağladık.
Haberimizin olmadığı gıyabımızda görülen davalarda iki adet eşimin adına mahkumiyet kararı çıkmış. Biri Ankara'dan diğeri İstanbul'dan. İkisinede iadei muhakeme isteminde bulunduk, kabul edildi ve infaz durduruldu.
Ankara'da kabul edilen iadei muhakeme davasına bakacak mahkeme imza örnekleri isteyerek çek üzerindeki imzanın kime ait olduğunu bilirkişi raporu istedi ve gelen bilirkişi raporunda çek üzerindeki imzanın eşime ait olmadığı belirlendi.
Bugün almış olduğum bir habere göre, Ankara mahkemesi "çek üzerindeki imzanın her ne kadar eşimin imzası olmasada", şirket müdürü ve şirket ortağı olmasından dolayı cezalandırılmasına karar vermiş. ve bu kararda kesin karar olduğundan yargıtaya gidemezmiş.
Burada verilen ceza bu güne kadar çekler için verilen cezalardan farklı olarak yorumlanıyor. Şimdiye kadar verilen cezalar çeki keşide eden kişiye verilirken, çek keşide etmeyen bir kişiye mahkumiyet kararı verilebilir mi?
Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Akif A.
-
Re: Çek İle İlgili
Kesinleşen kararlar için yazılı emir ile bozma ve yargılamanın iadesi diye tarif edilen hukuk yolları vardır