Kiracıyım Haksız yere Çıkarlıkmak İsteniyorum
Öncelikle bilgilerini paylaşan herkeze teşekkür ederim.
Sorumu sormadan önce içinde bulunduğumuz durumu özetlemek istiyorum.
Öğrenciyim ve 3 ay önce arkadaşlarımla birlikte yeni bir eve taşındık. taşındığımız apartmandaki insanların çoğu çok yoğun çalışmaktalar ve evde pek fazla bulunmamaktalar. Dolayısıyla apartman yönetimiylede fazlaca ilgilenmemekteler. Apartmana taşındığımız günden beri yöneticiden sürekli olumsuz tavırlar görmekteyiz. Yöneticinin anlamadığımız bir sebepten öğrenci kiracılara karşı bir ön yargısı var, bizi apartmandan çıkarmak için elinden geleni yapıyor. ( Ayrıca apartman yöneticisi ile aynı katta kalmaktayız. ) En son olarak arkadaşlarımızın eve rahatsız edici derecede fazla gelip gittiiğinden bahsederek (ki gerçekte böyle bir durum yok, sadece final dönemimizde arkadaşlarımızla birlikte ders çalışmamızdan dolayı arkadaşlarımız sık gelip gittiler.) apartman toplantısında, ev sahibimizin uyarılıp gerekirse hukuki yola başvurulması noktasında karar almış. durumu bizi ileten üst kat komşumuz ve geçen 3 aylık dönemde tanışdığımız diğer dört komşumuz ise bizden herhangi bir şikayetlerinin bulunmadıklarını, konunun tamamen yöneticinin kaprislerinden kaynaklandığını söylediler.
Benim size sormak istediğim konu ise şudur. bizim rahatsız edici olup olmadığımız apartman sakinleri arasında imzaya açıldığında, kaç kişinin rahatsız edici olmadığımızı belirtmesi bizi kurtarır? (apartmanımız 18 daire 3 dikkan'dan oluşmaktadır.) Ayrıca hukuki sürecin başlamaması yada başladığında haklılığımızı ispatlayabilmek için neler yapmalıyız?
Şimdiden Teşekkürler
Itır Yıldız