Sigortamı yapmıyorlardı işten çıkmak zorunda kaldım
Merhaba,
Daha önce çalışmış olduğum (ayrıldığım) firmaya 26.12.2005 tarihinde başladım. İşe başlarken yapılan konuşmada ileriki zamanda sigortamın yapılacağını söylediler, ama aradan geçen 15 ay gibi bir zamanda sigortamı yapmadılar. Bu 15 ay içinde işlerimi aksatmadan yaptım ama anlaşmazlık sonucu işyeri sahibiyle tartışarak 29 mart 2007 günü işten ayrıldım ve son maaşımı alamadım. orada çalıştığıma dair imzalı ve kaşeli olarak iş yeri sahibinin imzası ve benim imzam bulunan, 1000 ytl maaş ile çalışmaktadır diye belirtilen antetli bir kağıt ve imza sirküleri var elimde. Yapmak istediğim, gördüğüm küçük düşürücü, hakeret edici, alaycı tavırlarla ordan ayrılışım ve iş arkadaşlarımın yanında rencide edilmem karşısında ve 15 aylık sigortasız kalmamın hakkını nasıl ararım.
Saygılarımla Mustafa ŞAHİN
Re: Sigortamı yapmıyorlardı işten çıkmak zorunda kaldım.
Sayın mustafasahin,
Öncelikle geçmiş olsun,
İşvereninizle yapılmış bir yazılı iş sözleşmenizin olmaması iş sözleşmenizin olmadığı anlamına gelmez.
Gerek iş sözleşmeniz ve gerekse sigortalılığınız işe fiilen başladığınız gün, fiilen başlamış olmaktadır. Tabii kanıtlayabilmeniz koşulu ile.
İşyerinizin bağlı bulunduğu SSK'na ve Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne gerekli şikayeti yapabilirsiniz.
Sözünü ettiğiniz belgeyi mutlaka başka deliller ve şahitlerle de güçlendirmenizi ve bir avukattan vakit kaybetmeden profesyonel yardım alarak hareket etmenizi öneririm.
Esenlikler,