Yeni Hukuki Kaynak: "Limited Şirket Ortağının Sorumluluğu - Ödeme Emrinin İptali"
Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz :
Limited Şirket Ortağının Sorumluluğu - Ödeme Emrinin İptali
Re: Yeni Hukuki Kaynak: "Limited Şirket Ortağının Sorumluluğu - Ödeme Emrinin İptali"
Bir limited şirkette kanuni temsilci olmayıp sadece ortağıyım. İmza yetkisi de münferid olarak şirket müdürüne ait olup şirketi temsil ve imza yetkim de bulunmamaktadır. Devlet memuru sayılmamdan dolayı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 28. maddesindeki yasak gereği limited şirkete ortak olabiliyorum fakat müdür sıfatıyla şirket işlerini idareye ve şirketi temsile mezun ve mecbur olamıyorum. TTK' nın 540. maddesindeki, “aksi kararlaştırılmış olmadıkça, ortakların hep birlikte müdür sıfatıyla şirket işlerini idare ve şirketi temsile yetkili oldukları hükmü”nün dışında kalıyorum. Çünkü memur sayılmamdan dolayı aksi kararlaştırılmış oluyor ve müdür ve temsile yetkili olmam yasa ile engelleniyor. Bu durumda ortaklara ödeme emrini düzenleyen 213 sayılı Yasanın 10'uncu ve 6183 sayılı Yasanın mükerrer 35'inci maddelerinin şartları gerçekleşmemiş oluyor. Yani ödeme emri çıkartılamıyor.