89 dan 95 e kadar çalıştığımı ispatlamam gerekiyor
Merhaba arkadaşlar
%40 özürlü raporuyla 15 yıl 3600 gün den emeklilik için müracaat ettim
ssk başlangıcım 1988 olarak görünüyor, fakat staj sırasında başladığı için ve ilk prim yatırılması 1996 da başladığı için başlangıcıda 96 olarak kabul ediyorlar.
Dolayısıyla benim emeklilik hakkım 8 yıl ileri atılıyor.
Oysa ben çalışma hayatıma 89 da başladım işyeri sahibide tanıdık olduğu için bir tek gün bile prim yatırmamış.95 de askerlilk nedeniyle ayrılırkende tazminat vermedi.Şimdi benim bu süreyi ispatlamam gerek. Burada çalıştığımı ispatlayacak birçokta şahidim var.
Siz değerli hukukçularımızdan ricam nasıl bir yol izlemem gerekir.Önce alamadığım tazminat için dava açıp çalıştığımı ispatlarsam bu sürenin primleri için ssk ya başvurabilirmiyim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim....
Re: 89 dan 95 e kadar çalıştığımı ispatlamam gerekiyor
Sayın berat2000,
İhbar ve kıdem tazminatları 10 yıllık zaman aşımına tabidir. Görünen o ki, bu konuda hakkınızı kaybetmişsiniz.
İşyerinizin bağlı olduğu SSK Müdürlüğüne, bildirilmeyen veya eksik bildirilen hizmetleriniz ile ilgili olarak şikayette bulunun. SSK Müfettişleri de bu durumu araştırıp gerekli tespitleri yapacaktır. Bundan bir sonuç alamazsanız, Hizmet Tespit Davası açmanız gerekir.
Esenlikler,