Kredi kartı borcunun icraya verildiği söyleniyor fakat tebligat gelmedi
Selamlar
Benim sorunum çok yakınımın vasıtasiyle sizlere sormam gereken önemli bir konu
Kredi kartı olan şahısa icra takibi için tebligat yapılmamış ve bankanın avukatı borçluyu arayarak evlerine icraya geleceğini ve parayı ödemesse hapse gireceğini söylemiş bu konuda ne yapması gerekiyor.
Bilgileriniz için çok teşekkürler.
Re: Kredi kartında icrasız..........
Malesef benim bir arkadaşıma da aynı işlem yapıldı.
Arayan kişiye tepki gösterdi ve hala bir ödeme emri dahi gelmiş değil tabiki bir icra da yok
Re: Kredi kartı borcunun icraya verildiği söyleniyor fakat tebligat gelmedi
Bahsini ettiğiniz mesele, işbilir bir avukatın işgüzarlığından başka birşey değil.
Borçtan dolayı hapis mümkün değildir. Borçtan dolayı hapis ancak ve ancak mal beyanında bulunmama nedenine dayanır. Mal beyanında bulunmanız içinse, arkadaşınıza bu yönde İcra Müdürlüğünden tebligat ulaşmasına bağlıdır. Tebligat yapılmadan herhangi bir icra işlemi yapılamaz.
Dolayısıyla arkadaşınız ayaklarını uzatarak yatmaya devam edebilir. :o
Bu arada avukat bir daha ararsa, avukata beni telefonla rahatsız edip durmayın suç duyurusunda bulunacağım dese iyi olur. :eek:
Sayın karabekir, lütfen forum üyelerine doğruluğundan emin olmadığınız, yanıltıcı bilgiler vermeyiniz.
Sayın ekinhan ve pinokyo1,
Hakkınızda şayet icra takibi başlatılmış ise tarafınıza ödeme emri gönderilmiştir. Bu ödeme emri sizin evde olmadığınız bir zamanda ikametinizin bulunduğu mahalle muhtarlığına tebliğ edilmiş olabilir. Öncelikle bunu araştırınız.
Ayrıca, Kredi kartı sözleşmesini imzalarken sözleşmede gösterdiğiniz adresinizden ayrışmış iseniz, alacaklı banka avukatı sözleşmedeki adresinize tebligat göndermiştir. Siz adresinizi değiştirdiğiniz halde bu değişikliği bildirmemişseniz Tebligat Kanunu 35. madde hükümlerine göre sözleşmede belirttiğiniz adrese, bu maddede belirtilen şekil şartlarına uygun olarak yapılan tebligat geçerlidir.
Her iki halde de tebliğden itibaren 7 gün içinde mal beyanında bulunmanız gerektiğinden buna uymamışsanız hakkınızda mal beyanında bulunmamaktan dolayı hapis cezası kararı alınabilir.
Bunları göz önünde bulundurarak araştırmanızı öneririm.
Bu olayı bende malesef yaşadım. Tabiki tebligatı gözden kaçırılan olaylarda olabilir ancak banka avukatlarının en azından bazılarının böyle şeyler yaptığına ben tanığım. Buraya yazamam ama gerekirse yapan kişinin adını bile admin talep ederse verebilirim.
Saygılarımla
Bir GSM şirketinin avukatı binlerce dava olduğu için olsa gerek üçyıl önce yaptığı icra takibine yapılan itirz sonucu takip durduğu halde periyodik olarak mektup yazıp icranın halen devam ettiğini onuncu kez son uyarı olduğunu evime geleceğini kapıyı çilingirle açacağını polis getireceğini vs. vs. tekararlıyor bu yaklaşık 3 yıldır devam ediyor bilgilerinize sunulur
Cevap: Kredi kartı borcunun icraya verildiği söyleniyor fakat tebligat gelmedi
Tebligatın gıyapta yapılmış olma ihtimali de var. Yani Teb.K.35'nci Md. göre. 21'e göre yapılan tebligatla aynı sonuçları doğurduğundan ,bu durumda da Mal Beyanında Bulunmama şikayeti yapılabiliyor.
Yani küçük bir ihtimal ama doğru söylüyor olabilir ancak böyle ise yeni adresinizi bilmediğinden dolayı hacize gelemeyeceğinden sizin gelmenizi daha münasip bulmuştur ;)