-
Doğuştan Tek Böbrek
Mrb ben doğuştan tek böbrekliyim şimdi askeri hastaneye sevk alıcam muayene için durumum dan çürük alan çok insan var acaba benim durumumun karşılığı tam olarak nedir çok merak ediyorum. Doğuştan tek böbrekliler askerlik yaparmı yoksa yapamaz raporumu verilir bilgisi olan biri cevaplarsa çok sevinirim. Gidip gitmiyceğimi çok merak ediyorum...
-
Re: Doğuştan Tek Böbrek
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin 44/D maddesine göre ister doğuştan ister sonrada tek böbrekli olanlar askerliğe elverişli değil.
-
Tşk ederim verdiğiniz bilgiler için. Umarım en kısa sürede kesin olarak sonuçlandırabilirim.
-
-
Yaa bir soru daha belki fazla oluyorum ama gönderme gibi bir durum oluşurmu peki yada oluştuğunda gittiğim yerdenmi rapor almam gerekir.
-
Gönderme olmaz ama olursa AYİM de yürütmeyi durdurmalı dava aç.
-
Tşk ederim verdiğiniz bilgiler için sağolun.
-
benm bi sorum olucak buraya siteye de yazım ama henüz cevap alamadım kimseden arkadaşım böbreğinden küçükken amelyat olmuş ve şuan asker rahatszlanmş askerlik yaptığı yerde doktora gitmiş bi kaç tahlilden sonra ankara gata ya sevk etmişler tahlil için ve bu tahlil sonucu amleyat olduğu böbreği %33 çalışıo diğer sağlam olan %67 çalışıomuş tekrar kendi askerlik yaptıı yere gitmiş ve doktor % 30 olsaydı verilirdi demiş tekrar geri göndermiş sizce 3 derece için doğru bişi yaptıkları alınmaz mı bide diğer böbreğinin iiçnde dikkat et demişler
-
Bu konu doktorların ihtisas alanında olan bilimsel bir konu.Bu yüzden yorum yapmak zor.