-
İcra üzerine haciz
Merhabalar
Ben memurum.Maaşıma 1/4 oranında haciz geliyor bir senedir ancak sırada diğer bir banka vardı okul müdürüm de şimdiki kesinti biter bitmez ödemeye başlanacağını bildirmişti.ancak dün direk Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yollamışlar açık adresin bildirilmesi için haciz geleceği yazılıyor.
1. İtiraz edebilirmiyim?Zaten icralı maaşım.Sıralarını beklemeleri gerekmez mi
2.Haciz gelirse sadece beyaz eşya ve mobilya mı gider ne yapmalıyım.
Ayrıca şimdi kesilen icranın ödendiği bankada bugün bir yazıyla 1900 ytl kalan borcumun bakiyesinin faizle 3800e yükseldiğini yazmış.Bu nedir?
-
Re: İcra üzerine haciz
Maaşınızda bulunan haciz menkullerinize ve varsa diğer mal varlıklarınıza gelecek haczi engellemez.Alacaklı dilerse diğer malvarlıklarınıza da haciz koydurabilir.
bahsettiğiniz diğer konu ise dosyanın yeni hesap miktarıdır.(ödemeler varsa bunlar düşülmüş ve bakiye miktar belirtilmiştir)
-
Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için.Kötü niyetli biri olmadığımı belrtmek istiyorum.Ancak 2 ay sonra evleneceğim nişanlımla aldığımız eşyalar evimde.Onların gitmesinin istemiyorum.Kaçmak ta değil niyetim ancak adres değiştirsem ya da evdeki eşyalardan önemli olanları kaçırsam ne olur. Bir de icra memuru pat diye ilk gelişte eşyaarı kaldırabilr mi yoksa önce gelip ne var ne yok diye bir liste falan çıkarılıyor mu
Ayrıca ne tür eşyalar hacize caiz hangileri değil.
Şimdiden çok teşekkürler
-
Aklıma bir fikir geldi.Şu an garantiye maaşımdan kesinti yapılıyor hciz kararı çıkaran diğer banka da Vakıfbank.
Ben oku mutemediyle görüşsem Garantiye ara verip Vakıfbanka ödeme yapmaya başlasa olur mu?Haczi durdurmuş olur muyum
-
sayın lunaldy
mutemetle görüşüp maaş kesintisini durduramazsınız. Maaşınıza Garanti Bankası önce haciz koymuş. Borç bitene kadar kesilecek.
Evdeki eşyaları kaçırabilirsiniz. Ancak yeni adresinizi de bulabilirler. Siz anlaşmayı deneyin
-
Sayın Ragıp Atay'ın da değindiği gibi kesintiyi durduramazsınız.Malvarlığınız haczedilmedikçe başka yerlere taşıyabilirsiniz.Ancak adresiniz tespit edildiğinde haczedilirler.Haczedilecek eşyalara gelince mutfak eşyalarınızdan fırın,tabak,kaşık vs haricinde diğer beyaz eşyalarınız haczedilebilir ve alacaklı taraf talep ederse muhafaza altına alınabilir.En iyisi Ragıp Beyin dediği gibi anlaşma yoluna gitmeniz.En azından rahat uyursunuz.