Resmi nikahlı nişanlının boşanması
kayın biraderim yaklaşık 1.5 ay kadar önce görücü üsülü ile bir bayanla söz kesti sonrası nişan 1 hafta kadar öncede resmi nikah yaptırdı.15 mayısa da nikah salonu tutuldu bu zamana kadar her şey normal sürerken bu bayan nikah kıyıldıktan bir kaç gün sonra sudan bazı sebebler öne sürerek evlenmekten vaz geçti. bahaneleriçözüme kavuşturumasına rağmen işi yokuşa sürüyor.tabiki bu evlilik hazırlıkları için bayağı bir masraf yapıldı takı nişan masrafı ödendi. yaklaşık 7 -8 milyar civarı
ayrıca kırılan haysiyet gururda cabası benim sorum şu zaten bu zamandan sonra bu evlilik olmaz nasıl bir hukuki süreç izlenmeli verilen hediye takı para gibi kıymetli eşyalar istendiğinde eksik yada hiç verimemesi durumunda ne yapılmalı. ayrıca benim için önemli bir nokta maddi manevi tazminat davası açılabilirmi
çünkü ortada bir şahsın ailenin gururu kırıldı.aile biz insanlara ne cevap vereceğiz diye hayıflanıyor bayan tarafı evlenme isteğinden neden vaz geçtiğinide tam olarak anlatmıyor sebebsiz. ayrıca burda tam olarak bilmiyorum ama boşanmadan sonra tekrar nikay olması için bir süre geçmesi gerekiyor o süre ne kadar
saygılar
Re: resmi nikahlı nişanlının boşanması
Ben hukukçu değilim ama tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki:
1. Erkek boşandıktan sonra hemen evlenebilir. Bekleme süresi yoktur.
2. Nikahta takılan takılar kadınındır. Ancak nikah olmadan nişan bozulursa hediyeler iade edilir.
3. 1 yıldan önce anlaşmalı boşanma yapılamaz.
4. Şahit ve kanıtlarınızla çekişmeli boşanma davası açıp, kandırıldığınızı iddia ve ispat ederek maddi ve manevi tazminat talep edebilirsiniz.
Maddi zararlarınızı hesaplayıp belgeleyip bu kadar maddi tazminat istersiniz.
Kırılan onurunuz için manevi tazminat talep edebilirsiniz.
Bu tip konularda erkek genelde mağdur olur. Mutlaka avukatla temsil edilin.
Re: resmi nikahlı nişanlının boşanması
sayin Celik
Turkiye hukuk sistemi oyle bir durumda ki, bir kadin para yapmak istiyorsa, evlenir ve 1 gun sonra orta'dan kayip olur. Eldeki takilari cebe sokar ve 2-3 yil tedbir nafakasi alir...
Adam buyuk masraflar yapip evlenir, bunun icin asla kolay kolay sebebsiz bosanmaz.. ama kadin masraf yapmadigi icin, sebebsiz bosanmayi kolay acar, hele birde takilari cebe sokma, ve tedbir nafakasi alma varken...
Zaten bu Turkiye'nin adaletsiz hukuk sistemi, hem benim hemde bir cok evliligi sebebsiz yikmistir. Bu kanunlar varken, kadin neden evli kalsin ki? sebebsiz bosanip bol para yapmak varken???
Re: Resmi nikahlı nişanlının boşanması
'nısanlanma evlenme vaadıyle olur' medenı kanunun ılgılı maddesi boyle dıyor ama kısı ılla nısanlısıyla evlenecek dıye bırsey yok.sızın yapabılecegınız verdıgınız masrafların karsılanmasını ısteyebılırsınız