Apartmanda SSK'sı olmayan işçi
Selamlar
apartman yönetimimiz yaz aylarında 3 ay süreli işçi çalıştırdı.Bu işçileri sigortalı yapması gerekiyormuydu.Bu işçiler Haziran 2006-Eylül 2006 tarihleri arasında çalıştırıldı.İşletme projesindede yer aldı.Şimdi bu kişileri sigortasız çalıştırdı diye yönetimi nereye nasıl şikayet edebiliriz.Nasıl ispat edeceğiz.Sadece isimlerini biliyorum.Birde tabiki verilen maaşları gider olarak site hesaplarında gösterilmiştir.Bu durumda daha sonradan bu kişilerin sigortaya müracaat ederek siteyi zarara sokmamaları için şimdiden yöneticinin bu işte sorumlu olması için şikayet etmemiz daha doğru değilmi.Çünküdaha önce böyle birdurum oldu ve cezasını biz tüm malikler ödedik.Onun için bu işi yapmak istiyorum
Şimdiden Teşekkürler
Re: Apartmanda SSK'sı olmayan işçi
Sosyal Sigortalar Kurumu'nun apartmanınızın bağlı olduğu merkezdeki Müdürlüğü'ne şikayette bulunabilirsiniz. Ancak bu şikayetiniz aradan geçen 6 aydan fazla süre sonra kat maliki olarak apartmana gelecek cezadan payınıza düşeni ödemenizi engellemez. Cezayı ödersiniz sonra sorumluya rücu davası açarak ödediğiniz tahsil etmeye çalışırsınız diye düşünüyorum. Bu konuda Gayrimenkul-Kat Mülkiyeti forumundan daha detaylı ve doğru bilgiler alabilirsiniz.
Selamlar,