-
Arsa işgali
Merhaba, biz yaklaşık 25 senedir sarıyerde oturmaktayız. Zamanında 225 m2 arsaya 200m2 ev yaptırdık hisse tapulu olup imarsız olarak. ama sarıyerde imar çıkmış ve 225 m2 arsamız 150 m2 civarına düşmüş. Devlet imar çıkınca kesinti yapıyormuş ve benden kestiği arsayı başka birine vermişler. Yani benim evimin 60-70m2 gibisi başkasının arsasına tecavüz etmiş gibi gözüküyor yeni plana göre. Adam evi yıkın diyor satmıcam ben diyor. Kendisi ev yaptırcakmış. Biz yeni plana göre işgal ettiğimiz bölümü almama taraftarı değiliz. Ama adam yanaşmıyor. Baya büyükte arsası var bölmem ben diyor. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor bana yardım edebilirmisiniz.
-
Re: Arsa işgali
Sn.İnsomnia,evinizi kimse yıkmaz,60-70m2'lik fuzuli işgalden dolayı mahkemelik olursun, mahkeme neticesinde işgal ettiginiz yer bedeli degerini ödersiniz.
-
Ya inşallah dediğiniz gibidir. Biz çünkü arsanın değerini hatta fazlasını vermeye razıyız. 25 senelik evimiz ve bunu bize yapan 25 senelik komşumuz. İnsanın o zoruna gidiyor.
-
İmar planı geçen yerlerde Plan tamamlandıktan sonra Belediye 1 ay askıda tutar itirazları kabul etmek için.Bu süre zarfında ititraz etseydiniz düzeltilebilirdi.Olmadı Mahkemeye kadar yolu var.Bedel ödersiiz sonra yeni bir plan çizdirip eviniz imarlı tapusunu alırsınız.
Saygılar.
-
Ben dün belediyeye ve kadastro müdürlüğüne gittim ve orda bana projede sizin evi atladık yani yanlış çizilmiş dendi. Ama yapılacak bişey yok bu proje onaylandı artık mahkeme çözer işinizi dediler. Yabi bi mühendisin yaptığı bi kalem hatası yüzünden ben hem evimdem olacağım hemde mahkeme mahkeme uğraşacak mıyım ya. Bi düzgün bi iş olmucakmı bu ülkede hep mi vatandaş madur olacak. Napabilirim bu durumda biraz yol gösterebilir misiniz bana.
-
sn.İsomnia,Hatayı yapan,Mühendis Belediye ise,Belediye Başkanlıgına,Tapu müdürlügünde görevli ise Kaymakamlık makamına,idari işlem yapılmak üzere şikayet dilekcesi verebilirsiniz.
-
Bu yapılan işlem hatasında Kadastro suçlu değildir.Çünkü İmar planı yapılmadan önce halihazır haritalara bakılarak yapılır.Nedeni ise imar planı olmayan yerlere ev yapaların evlerini korumak içindir.Yani muhattabınız belediyedir.
-
Planı yanlış çizen özel bi muhendislik firmasıymış. Yine muhattabım belediye mi olmalı ve bunun için belediye başkanına mı çıkmalıyım. çünkü hiç bi memurun umruna değil bizim ev yıkılmış etmiş. başından savmak için kestirip atıyolar.