3 Yıldır Sonuçlanmayan idare Mahkemesi Kararı
Merhaba;
İşyerimde bir astımın saldırısı sonucu hakkımda soruşturma başlatılmış, tarafıma yer değişikliği, 3 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması ve müdürlük görevinden alınarak uzman kadrosuna kaydırılma cezası verilmiştir.Soruşturma raporunda bütün tanıklar lehime ifade verdikleri halde görevli müfettiş bakanın direktifiyle yanlı ve kasıtlı bir karar vermiştir.Yürütmenin durdurulması ve iptal davası açtım.Kademe ilerlamesi için ayrı yer değişikliği ve rütbe tenzili için ayrı dava açtım.Yer değişikliği ve iptal için açtığım davadan 3 yıl olmasına karşın sonuç çıkmadı.Kademe ilerlemesinin durdurulmasını iptal için açtğım dava ise aynı idarede olmasına karşın olumsuz sonuçlandı.Danıştaya temyiz ettim.
Hiç bir dahlimin olmadığı bir olay yüzünden 3 yıldır benden kıdemi ve liyakati az birini yanında alt personel oalarak çalışmaktayım.
Tek sığındığım yer yargı kalmıştı.Ama Yargı'da İdare karşısında svunmasız ve güçsüz olan çağdaş hukuk normlarını uygulamamaktadır.İdarenin kesinlikle keyfi, kasıtlı olan uygulasının yanında yer almayı yeğlemektedir.
Ne yazık ki artık yargı zayıf bireylerin yanında değil zaten güçlü olan idarenin yanında yer almaktadır.
Son umudum Danıştay kaldı.Oradan da olumsuz karar çıkması durumunda AHİM'e başvurabilirmiyim.Devlet memurları kanununun 76.maddesi keyfi olarak mağdur aleyhine işletilmektedir.
Aynı suça 3 ayrı ceza verilebilir mi?(Yer değişikliği, kademe ilerlemesinin durdurulması,rübe tenzili).Kazanılmış bir hakkın 2-3 yıllık bir müfettişin kasıtlı raporuyla bir anda yok edilmesi hukuk, anayasa,sosyal devlet ,kişi vicdanı ve kamu yararı açısından nasıl değerlendirilmesi gerekir?
Danıştaydan farklı bir karar çıkması olasımıdır?
Re: 3 Yıldır Sonuçlanmayan idare Mahkemesi Kararı
Arkadaşlar ;
Sorularıma yanıt verecek kimse yok mu bu sitede?