Kira süresinin bitimi öncesi fesih bildirirmi

Kiracımızla yaklaşık bir yıllık bir kira sözleşmesi yaptık ve kira sözlşememiz yaklaşık bir ay sonra sona eriyor.
Ben kiralayan olarak kiracı ile kira sözleşmemi yenilemek istemiyorum.Bu yüzden kira sözleşmesi bitmeden evvel kiracıya tahliye ihtarı çekerek( kira süresinin bitimi nedeni ile)kira sözleşmesinin yenilenmesine engel olabilir miyim?
Kiralanan ev; mesken olarak kullanılmakta ve belediye sınırları içinde.
Benim için çok önemli,cevaplandırırsanız çok sevinirim.

Re: kira siüresinin bitimi öncesi fesih bildirirmi

Alıntı:

o_tayfun rumuzlu üyeden alıntı

Kiracımızla yaklaşık bir yıllık bir kira sözleşmesi yaptık ve kira sözlşememiz yaklaşık bir ay sonra sona eriyor.
.Bu yüzden kira sözleşmesi bitmeden evvel kiracıya tahliye ihtarı çekerek( kira süresinin bitimi nedeni ile)kira sözleşmesinin yenilenmesine engel olabilir miyim?
.

Kira müddetinin bitiminden 15 gün evvel kiracınızın elinde olacak şekilde kiracınıza ihtar çekebilirsiniz.6570 sayılı yasada tahliye sebepleri belirtilmiştir.Hiç bir sebep göstermeksizin kiracınıza göndereceğiniz ihtarnamde salt tahliye talebinde bulunmanız halinde kiracınızı meskenden tahliye edemezsiniz.

Re: kira siüresinin bitimi öncesi fesih bildirirmi

Kiracıyı tahliye edebilmeniz için 6570 sayılı kanunun 7. maddesindeki şartlardan birinin gerçekleşmesi gerekir. Aksi takdirde kiracı ilelebet oturur.
Kanunun ilgili maddesini aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/kanun/6570.13.text.asp