Çalıştığım kamu kurumunda bazı işgüzar amirler benden olmayan ikametgahımı istiyorlar,hiçbir muhtarlıkta kaydım yok hatta sayımda bile sayılamadım.
İşyerine ikamet adresi bildirmek zorundamıyım?
Printable View
Çalıştığım kamu kurumunda bazı işgüzar amirler benden olmayan ikametgahımı istiyorlar,hiçbir muhtarlıkta kaydım yok hatta sayımda bile sayılamadım.
İşyerine ikamet adresi bildirmek zorundamıyım?
Sayın jakoben_b,
Kimseye ikametgah adresi bildirmek zorunda değilsiniz. Nasılsa burası Türkiye Cumhuriyeti değil, Afrikanın balta girmemiş ormanları. İşgüzar (????) amirlerinize de ben aslında TARZAN'ım ormanda yaşıyorum deyin mesele hallolsun.
Cevap için teşekkürler gerçektende ormanda yaşadığımı anladım.
merhaba..
orman tanzanya vb latifeler bir yana..
adres bildirme zorunluluğunu emreden yasa tüzük vb şey ne ise lütfen bulup okumam için yazarmsınız buraya..
saygılarımla...
Arkadaşlar 3 adet kerdi kartından hacizlik oldum ve maaşımdan kesilmeye başladı miktarlar o kadar büyük değil hepsinin borcu faizleri falan kesilenlerle beraber 13ay sonra hasaplattırdım bitiyor.Sorun şu bankalardan birinin avukatı ısrarla bir eve hacze gitmek istiyor,fakat benim ikametine kayıtlı olduğum bir adresim yok devlet memuruyum misafirhane, otelde arada sırada da tanıdıklarda kalarak idare ediyorum.
Çalıştığım kurumdan ısrarla ev adresi istiyorlar kurumda bana ısrarla ev adresi vermemi söylüyor baskı yapılıyor amirlerim aracılığı ile.Ben kuruma ikamet adresimi vermek zorundamıyım zaten yok arada sırada kaldığım evlerden birinin adresini versem oraya hacze gidecekler buda doğru değil.
Mİsafirhane yada otel adresi versem,yada adresim yok desem ne olur?Şimdiden teşekkür ediyorum.
Çalıştığın kurum ikametgahını alacaklıya bildirmek zorunda değildir, ayrıca bildiremez de! Netice itibariyle yazışma adresin belli, çalıştığın yer belli, evin barkında yoksa, kiralık evde bile oturmuyorsan ve ödeme şeklin de belli olduğuna göre yapılması gereken birşey yok. Ayrıca ikametgah senedin işyerinde bulunsa bile (son ikametgahın) işyerin bunu bir başka kuruma senin adına veremez, bildiği adresini yerini de alacaklıya bildiremez. Sen ancak alacaklı tarafından veya resmi merciler tarafından bizzat senden istenenlerden ve şahsına gelen tebligatlardan sorumlusun. Maaşına haciz konulması hakkında işyerinin sorumluluğu ayrı bir olaydır. Bu açıklamalarım şahsıma ait fikirlerdir. Konuyla ilgili başka bilgisi olan ve cevap verecek diğer kişilerin de görüşlerine saygı duyduğumu da özellikle şimdiden belirtmek isterim.
Bu görüş doğru değildir. Yargı kararlarını gerçek ve tüzel kişiler resmi kuruluşlar yerine getirmek zorundadır. "icra dairesince kanuna göre yapılan tebliğ ve emirleri derhal yapmaya ve nitecesini geciktermeksizin icra dairesine bildirmeye alakadarlar mecburdur" (İİK 357) gibi bir çok hüküm vardır yasalarımızda
Bu görüşlerin şahsınıza özel olduğunu belirtmiş olmanız iyi niyetli bir davranış olsa da görüşleriniz doğrultusunda hareket etmeye karar veren üyelerimiz açısından düşünüldüğünde hoş sonuçlar doğurmayacaktır.
Hukukçu değilim, cevap veriyorum;
Borçluya hiçbir şekilde ulaşılamadığında adres tespitini gerekli olduğunda icra md.lüğü tebligat yararına yaptırabiliyor, bu ayrı birşey. Yanlız bu durum farklı bir durum değil mi? İşveren neyle ve ne kadar sorumlu peki açıklarmısınız? Bu nasıl bir takip, nasıl bir hukuk sistemidir? Kişinin kendisi dururken işyerinden ev adresini talep etmek nasıl bir zorunluluktur, neye dayanır? Kişi hakkında hapis kararı mı var, kişi aranıyor mu ki? İşveren bildirmezse ne olur dava mı açarlar, polis mi dayanır kapılarına? Ayrıca borçlunun ev adresi olmayabilir, evi olmayabilir. Böyle bir zorunluluk mu var? Ziyaretçimizin de belirttiği gibi bu durumda ne olacak? Sorular çok net olduğu gibi cevaplar da benimki gibi net olmalı diye düşünüyorum.
Sayın Medya her Türk vatandaşının adres edinme zorunluluğu vardır.Kaldı ki burada zikredilen kişi memur bu kişinin de ikametgah adresinin bulunması da zaruridir.İşyerinden adres istenmesi ve bununla ilgili İcra dairesine veya Mahkemelere bilgi verilmesi konusunda aynen Sayın Eyilik'in cevaplarına katılmaktayım.