-
Boşanma Davası
Sevgili forum katılımcıları biz eşimle üç aylık evliyiz daha doğrusu kağıt üzerinde evliyiz. Eşim bir resmi kurumda başka bir ilde görev yapıyor zaten nikahı da tayin için yapmıştık. Henüz düğün falan olmadı bir arada da yaşamadık bu zaaman zarfında sadece hafta sonları görüşebildik ve görüştüğümüz zamanlarda da sürekli tartışıp kavga ettik ve sonunda ikimizde bu evliliğin olamayacağına kannat getirdik. Eşim yarın dava açaçack ancak medeni kanuna göre sanırım bir yıl beklememiz gerekiyor.Eşimin avukatı davayı hakaret ve benzeri sebeplerle açalım demiş ancak ben bunu ilerde bana yükümlülük getireceği endişesi ile kabul etmiyorum sizce ne yapmalıyız lütfen acil yardım.
-
Re: BoŞanma Davasi
Sayın coluber,
Eşinizin bahsettiği sebeple dava açması halinde maddi manevi tazminat ve nafaka yükümlülükleri altına girebilirsiniz. Çünkü evlilikte kusurlu taraf sizmiş gibi görüneceksiniz. Eğer boşanmaya eşiniz istekliyse ve nafakada talep etmeyecekse aynı nedenle siz ona boşanma davası açın derim.
-
Re: BoŞanma Davasi
Ebru hanım öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Eşimle bizim konuşmalarımızda nafaka tazminat vesairenin söz konusu olmayacağını söyledi fakat ben ona avukatının davayı 116-1 den açması gerektiğini söyledim tamam dedi ama yinede güvenemiyorum zaten mahkemeyi bu sebeplerden açarlarsa mahkemede boşanmak istemediğimi söyleyeceğim çünkü ben sonm ana kadar zorladım fakat boşanmayı o ve ailesi istedi. Zaten boşanmamıza sebep olan tartışmaların temelinde de kusurlu olan o.
-
Re: Boşanma Davası
Yokmu arkadaşlar bir yol gösterecek?
-
Bir yıl geçmezse de herhangi biriniz şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanma davası açabilirsiniz.dinleteceğiniz şahitler her iki tarafın eşit kusurlu olduğu yönünde birbirinizle anlaşamadığınız (ki anlattıklarınızdan bu durum çıkıyor) yönünde şahitlik ederlerse eşit kusurlu olduğunuz kabul edilip birbirinize nafaka ve tazminat vermeden boşanmayı gerçekleştirebilirsiniz.Tabii Hakimin taktir yetkisi var.Şahit beyanları önemli olacak.Ayrıca kim davayı açarsa açsın dilekçesinde nafaka tazminat istemediğini belirtsin ki en azından ilerideki amacı ortaya çıksın.
-
Sevgili mistral görüşleriniz için teşekkür ederim umarım herşey sizin belirttiğiniz kadar kolay olur çünki eşimin uyanık avukatı sanırım benden tazminat koparma peşinde.