Kredi kartı borcumun taksitlendirme talebim hk.

Bu gün itibariyle (01.04.2007) kredi kartıma ait 1.320,00YTL. tutarındaki borcumun taksitlendirilerek ödeme planı hazırlanması yönünde ilgili bankaya dilekçemi faks yolu ile göndermek suretiyle başvurdum. Öncesinde de aradım. verilen cevap ilgili birim bir ödeme planı çıkarır dendi. Benim sormak istediğim bu durumu ödeme planı tahmini olarak ne şekilde düzenlenir, düzenlenme süreci nasıl olur ve ne zaman tamamlanır. Bu husustaki mevzuat ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.(Taksitlendirmedeki aşamalar nelerdir.)

Sitede sorunumu içeren konuları biraz inceledim. Korktum desem yalan olmaz. Neler oluyormuş türkiyede arkadaşlar. Başına gelmeyince haberdarda olamıyorsun tabiki.

Bunun içindirki umarım sorunum ile ilgili en kısa zamanda bir açıklama alabilirim. Öyleki verdiğim dilekçeyi bile geri çekmeyi düşündüm şimdi. Saygılar dostlar.

Re: Kredi kartı borcumun taksitlendirme talebim hk.

Sitede araştırma yapsaydınız. Kredi kartı affı denen sürecin sona erdiğini, Bankaların taksitlendirme yapmak zorunda olmadğını, kabul ederlerse kendi şartlarında anlaşacaklarını, icra takibi yapılması halinde 4 taksit yapabileceğinizi bunun dahi alacaklının kabulune bağlı olduğunu biliyor olurdunuz

Sadece forum konularinda takili kalmayiniz derim. 
Sayin Av. Tayfun EYİLİK  eklemis oldugu Kredi Kartı Affı nedir?  adli Makaleden faydalanabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=557
Saygilar..

Arkadaşlar açılış mesajımda da belirttiğim gibi borçlu olduğm Akbank Gen.Müd. durumu bir dilekçe ile 01.04.2007 tarihinde faks ile talep ettim. bu gün de bir yetkili arayarak şartlarını anlattı. Bana da gerçekten makul geldi kabul ettim. Öncelikle kredi kartım kapatılacak (bu nokta benim için memnuniyet verici tabiki) taksitler ile toplam borcum 1.500,00YTL. idi anapara yani bu paranın üzerine 228,00YTL. faiz konarak borcum 1.728,00YTL. oldu. bunuda 12 ayda aylık 144,00YTL. olmak üzere ödeyebileceğim belirtildi. Demekki bankaların bir kısmı olaya hakkaniyet açısından bakabiliyormuş. Zira aynı tutarı kredi kullanarak ödemek isteseydim. tutar aynı oluyordu. Tüm forum üyelerinin bilgisine arkadaşlar. Saygılar.

Şimdi bu aşamada tüm faiz işlemleri durmuş sayılırmı arkadaşlar?