-
Zaman Aşımı
Merhaba. Benim sorum 2001 yılında bir firmadan aldığım hizmet ve bu hizmetin yanında hediye edildiği söylenen ürünle ilgili. Söz konusu firma kampanya başlatmış ve bende bu kampanyaya dahil olup 24 ay vade ile hizmeti satın aldım. 1 yıl sonra hizmet veren firma ile ilgili yasadığım sorunlardan dolayı
( hakarete ugradığım için) hizmeti kullanmamayı ve geri kalan ödemeyi yapmama yoluna gittim. Satın alma sırasında imzaladığım evraklarda vade başlangıcı tarihi , vade tutarı , ana para , siz müsteri biz şirketiz gibi terimler içeriyordu. Biliyorum fesih icin elimde belge bulundurmalıydım ama o zamanlar aklıma gelmemişti. Bu durumda bu imzaladığım belgeler senet midir? Senet ise kambiyo gurubuna mı giriyor ? Ve aradan geçen bu kadar süre içersinde icra takibi yapılmadı bunun bir zaman aşımı süresi mevcutmudur ? Konu hakkında bilgi veren herkeze şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla.
-
Re: Zaman Aşımı
Aldınıgınız hizmet nedir vade tarihi ana para vade tutarını bos mu bıraktınız
-
Vade tutarı ve süresi belirtilmişti. İletişim hizmeti diyebiliriz. Zaten Elimde yaptığım ödemelere ilişkin bir ,iki fatura bulunmakta.
-
Aldığım hizmet iletişim hizmeti. Ana para ve vade süresi kampanyada olduğu için standart olarak belirtilmişti zaten.
-
Sanırım benim bağlantıda sorun var bu 3. cevap yazışım . Yazdığım cevapları göremiyorum. Aldığım hizmet iletişim hizmeti. Kampanya dahilinde ana tutar vade sayısı belirtilmişti.
-
Bir sözleşme yapğtığınız kesin gibi. Ancak kambiyo senedi de ayrıca yapmış olabilirsiniz. Kambiyor senedine vade konmuşsa ve 3 yıl geçmişse zamanaşımı gerçekleşmiştir.
Ancak sözleşme nedeniyle 10 yıllık genel zamanaşımı henüz dolmamış
-
Peki bu gibi sözleşmelerde ödeme evrakları yada faturaları kaç sene elimizde tutmalıyız ? Aradan 3 sene geçmiş hakarete uğradığım için şikayette bulundum zaten şirkete. Bu durumda hizmet kusurlu sayılmazmı. Karşı dava açabilirmiyim hakarete uğradığım için ödemeyi reddediyorum diye ? Elimde evrak yok ama bu olayla ilgili bir kaç şahidim mevcut. Teşekkürler. SAYGILAR.
-
Birde böyle bir sözleşmede hizmette kusur nedeniyle tüketici derneklerine başvursam hizmet biteli 3 yıldan fazla oldu ama ben hakarete ugradığım ve şikayetimden sonra kullanmadığım için icraya engel olabilirmiyim ? SAYGILAR