-
Borç İtiraz Süresi
Türktelekom 1999 yılında borcum var ve ödemesini o yıl içerisinde yaptım. Tarafıma o dönemde icra veya herhangi bir hukuki işlem yapılmadı. 2006 yılının ağus ayında tekrar icra takibatı işlemi yapıldı. Bende benim böyle bir borcum olmadığını ödemeyi Telekom Avukatına yaptığımı belirten bir dileçe yazarak icra müdürlüğüne verdim, ancak bir daha herhangi bir yazı veya itirazla ilgili kabul edildi veya red edildi diye herhangi bir cevap gelmedi. Bunun herhangi bir süresi veya termini varmıdır. Saygılarım İzdem ÇİFTÇİ
-
Re: Borç İtiraz Süresi
İtirazınızı ,tebligatı almanızdan itibaren 7 gün içinde yapmışsanız, bundan sonra takibin devam etmesi için karşı tarafın itirazın kaldırılmasını icra mahkemesinden istemesi gerekecektir. Böyle bir işlem varsa, size iletilecektir. Bu arada, bu ihtimale karşı, borcu ödediğinizi gösterir belgeyi hazır etmenizi öneririm.
-
Başak hanım ,izninizle bir ekleme yapmak istiyorum.Alacaklı taraf itirazın kaldırılmasını icra hukuk mahkemesinden talep edebileceği gibi genel mahkemelerde itirazın iptali takibin devamı için dava açabilir.
-
Evet, haklısınız, hukuk mahkemelerinde dava da açabilir. Teşekkürler sayın mistrall.
-
Basak hanım araç karsılığı senet verdim konulu mesaja gerekli bilgileri yazdım ilgilenir misiiz saygılar
-
Evet Başak Hn yasal süre içinde itirazımı yaptım. Ancak halen tarafıma yasal olarak bir talep gelmedi alacaklının itiraza bir süreci varmı. Şahsım adına ilginize ayrıca teşekkür ederim.
-
Yasal süresi içinde yaptığınız itirazınıza karşı alacaklı 6 ay içinde İcra mahkemesinde itirazın kaldırılmasını ya da yine itirazınızın alacaklıya tebliği tarihinden itibaren 1 yıl içinde genel mahkemelerde itirazın iptali davası açabilir. Söz konusu 1 yıllık itirazın iptali davası açma süresini dava açmadan geçirirse hakkınızda başlatılmış olan icra takibiyle ilgili herhangi bir işlem yapamaz. Ancak bu halde alacaklı tarafın hakkınızda zamanaşımı süresi içinde normal bir alacak davası açma hakkı bulunmaktadır.
-
Sorunuma yardımcı olan Avukat arkadaşlarıma teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla izdem ÇİFTÇİ