-
Mirasçıyı bulma
Merhaba
Ananemlerin satılacak arsaları var fakat kayıp olan bir mirasçı olarak görülen üvey kardeşleri bulunamıyor. Kayıp olan kardeşleri ananemin kız kardeşinin kocasının evlenmeden önceki karısından olmuş ananemin kız kardeşi ve kocası vefat etmiş durumda bulunamıyan bu üvey kardeş mirasta hak sahibi olabilirmi olursada asker kaçağı olarak görülen bu şahısı nasıl bulabiliriz bulmamız için ne yapmamız gerekir
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
-
Re: Mirasçıyı bulma
Satış işlemlerinin ne şekilde yapıldığından bahsetmemişsiniz. Eğer izale-i şuyu nedeniyle satılacaksa zaten mahkeme kararı icraya konulacak ve bu halde gazeteye verilen ilanla tebligat yapılmış sayılacaktır. Kaldı ki eğer üvey kardeş eğer anneannenizin kızkardeşinin kendi çocuğu değilse mirastan hak talep edemez. Ancak babasının mirasından ve kendi gerçek annesinin mirasından hak talep edebilir. Tabi nüfus kayıtlarına da bakmak gerekiyor.
-
annanemin kız kardeşinin nufusuna kayıtlı değil ama kızkardeşi kocasından önce öldü bu şekilde herhangi bir talebi olabilirmi vede biz bu şahsın sadece adını ve soyadını biliyoruz yaşıyormu yoksa öldümü bilinmiyor nasıl bu haktan bulmadan feragat ettirebiliriz mahkemeyemi başvurmalıyız yoksa gazete ilanı mı vermeliyiz mahkemeye gider isek masrafımız aşağı yukarı ne olur vede nekadar süree çözülebilir.
yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederiz çok saolun
-
Anneannenizin kızkardeşi, kocasından önce öldüğüne göre; Koca mirasçı olacak. Doğal olarak da miras çocuğuna kalacak. Bu nedenle kayıp kişi mirasçı.
Eğer aranızda anlaşacaksanız, bu kişiyi bulmanız gerekiyor. Aksi takdirde izaleyi şuyu davası açmanız gerekiyor.
Zaman ve masraf konusunda bilgi vermemiz mümkün değil. Ancak, karmaşık bir prosedür olduğu için, bir avukattan yardım almanızda yarar var
-
ilginiz ve bilgileriniz için teşekkür ederim
-
Sayın tuceng,
Şayet bu kişiyi bulamıyorsanız hakkında gaiplik kararı isteyebilirsiniz. Bunun için bir avukattan yardım isteminizde fayda vardır.