-
İş akti feshi
Çalımış olduğum şirket kıdem ve ihbar tazminatı ödememek için çalışanlara yerli yersiz ihtar vererek 4857 sayılı işkanunun 25/2.maddesini öne sürüyor.işten çıkarılanlarıda alakasıolmamasına rağmen bu maddeden işten çıkarıyor.Bana henüz ihtar verilmedi ancak verebilmek için fırsat kolluyorlar bazı tuzaklar kuruyorlar.Bu durumda bende 4857 sayılı işkanunun 24/2. maddesini öne sürerek işaktimi fes edip tazminat alabilirmiyim?
-
Re: İş akti feshi
İşverenin size ihtar vermesi size 24/II'ye göre ayrılma hakkı vermez. Çünkü işverenin bu ihtarlarının "yerli yersiz olduğunu" siz iddia ediyorsunuz. Ya bu ihtarlar "yerli yersiz " değilse ne olacak? Size göre "yerli yersiz" olabilir, ama ya "yerli yerinde" olma ihtimali de vardır. Sonuçta bu duruma ancak yargı organı olan mahkemler karar verecektir.
Şayet, işverenin davranışlarını gerçekten 24/II kapsamında hareketler olarak görüyorsanız ve bu durumu yargı aşamasında kanıtlayabilecekseniz 24/II'ye dayanarak istifa edebilirsiniz. Selamlar.
-
henüz ihtar almadım,ancak ihtar verilen arkadaşların ihtarlarında alakası olmadığı halde 25/2 maddesiyle suçluyorlar.Bu suçlama bana ağır geliyor.
-
Arkadaşlarınıza verilen ihtarlar hiç hak etmedikleri halde verilmiş olsa da sizin için hiç bir şekilde hakşı istifa sebebi oluşturmaz. Size yapılan ihtarın da yerinde bir ihtar olup olmadığını bilemeyiz. Bu nedenle işverenin size karşı yaptığı hareketi 24/II ile iyice mukayese ederek karar vermeniz gerekir. Selamlar.