Eşim evi terk etti, eşyalarımızın tespit ve tedbirini istedi
“Maalesef eşim”, gerekçesiz üstelikte ortak çocuğumuzu alarak evi terk etmekle kalmayıp, habersiz terkini takiben iki kez daha gene haberim olmadan ortak konutumuza kendi ailesi ile gelerek evdeki takı ve eşyaların tamamını alarak ayrıldı. Benim kusurlu olduğumu ileri sürerek evden ayrıldığı gerekçesi çerçevesinde tespit ve tedbir kararı aldırıp, kendi alıp götürdükleri dahil evlilik hayatımız boyunca hiç sahibi olmadığımız pek çok eşyanın da içinde bulunduğu bir listeyle kapıma adayandılar. Görevliler bu sözde listedeki eşyaların tespitini yaparak var olan olmayan veya sayıca az şeklinde bir sınıflandırma yaparak bana yedi emin tesliminde bulundular. Benim öğrenmek istediğim,
1- Bu işlem sonunda bana karşı tarafın avukatı dava açacağını söyledi. Kendisi tarafından götürülen ve hiç sahibi olmadığız eşyalar bana yasal bir sıkıntı yaratır mı? Eğer yaratırsa kendimi korumak için ne yapabilirim?
2- Bu işler tahmin edersiniz ki oldukça sinir bozucu bir durum, acaba mahkeme yoluyla gene benim haberim olmadan bu konuya ilişkin bir karar aldırabilir mi? Aldırırsa bu nasıl bir karar olabilir ve ne yapmalıyım?
3- Banka aracılığı ile aldığımız eşimin üstünde olan peşinatı ve su ana kadar taksitlerini benim ödediğim ve halen borcu olan bir araba var. Gerçi deminki tespit ve tedbir kararında araba içinde bir istemde bulunmuşlar ama hakim red karar vermiş. Araba şuan benim kullanımımda bu arabayı yasal olarak elimden alabilme hakları var mı? Ve hakkımı bu konuda aramak için ben nasıl bir girişimde bunmamı tavsiye edersiniz?
Re: Eşim evi terk etti, eşyalarımızın tespit ve tedbirini istedi.
Tespit davasını kendiniz açabileceğiniz gibi bir meslektaşımızdan da yardım alabilirsiniz. Tespit davasını hemen açmanızda fayda var. Bir önceki tespit davasının sizin davanıza delil olarak gösterilmesi gerekiyor. Zaman kaybetmemenizi tavsiye ederim. Hatta bir avukatla birlikte hareket ederseniz boşanma sırasında sorun da yaşamazsınız.