Davadan Sonra Ayrı Yaşama Hakkı
Bosanma davasını acıldıktan sonra eslerin ayrı yasam hakkı oldugunu biliyorum.
Esim 4 yıldır ailesi ile birlikte istanbul dısında başka bir ilde yasıyor.Bosanma davam yakın tarihde benim tarafımdan şiddetli geçimsizlik nedeniyle açıldı.
Esim okulların kapanmasından itibaren 7 yasındaki kızımıda alıp benim su andaki oturduğum eve geleceğimi söylüyor?
Bunu yapma hakkı varmı ev benim tarafımdan 2002 yılı öncesinde alındı.Parayı ben ödedim ve tapu benim üzerime.Amacı gelp olay çıkarmak.Geleceğini zannetmiyorum ama gelirse benim ne yapmam gerekir.Amacı olay cıkartıp beni suclu durumuna düşürmek.Evi terkedeli 4 yıl oldu.Benim evden zorla kovduğumu iddia ediyor.Ama iddialarını ispat edemiyor.Cunkü böyle bir durum ortada yok.
Birde tapusu kendi üzerine ama parasıı benim tarafımdan ödenmiş 2002 yılı sonrasında alınan bir arsamız var.Tapunun alındığı gün arsa değerinin 1/3 ünü babam banka havalesi ile bana gönderdi.2/3 ünü yani kalanınıda kendi birikimim olan parayı katarak bu arsayı aldım.Ama tapuyu eşimin üzerine yaptım.İleride Davam boşanma ile sonuçlanırsa.Arsanın yarısını değilde 1/3 babama 1/3 bana olacak şekilde talepde bulunma hakkım var mı?Yani toplamın 2/3 ünü istemek istiyorum mümkün mü?
Anlaşmalı boşanmada neler önerdim yeterki büyütmeyelim ama kendisi daha fazlasını alırım inatıyla buralara kadar geldik.Bende tüm haklarımı sonuna kadar kullanmak istiyorum.Tabiki ilgili kişilerin yardımı ile...
herkese teşekkürler.....Saygılar...
Re: Davadan Sonra Ayrı Yaşama Hakkı
Sayın beraber_2001,
Yanlış hatırlamıyorsam daha önce bu konuyla ilgili bir forum açmıştınız.
Bilmeniz gereken şu ki şuan medeni kanunumuzda edinilmiş mallara katılma durumu sözkonusudur. Yani evlendikten sonra edindiğiniz her mülk yarıyarıya paylaştırılacaktır. O nedenle tüm bu hesaplamaları yaparken bunları dikkate alarak yapmalısınız. Eşiniz çalışan biriyse ve geliriniz kendi geçiminize yetecek kadarsa eşinize nafaka ödemek zorunda bile kalmayabilirsiniz. Ancak mahkeme çocuğunuz için nafakaya hükmedecektir. Eğer velayeti sizde kalırsa belki anneden nafaka kesilebilir. Şayet anne çalışıyorsa tabi.
Ev aile konutunuz olarak görünüyorsa eşinizin eve gelişini engelleyemezsiniz. Sanırım sizin olayınızdı. Eşinizden ayrıldıktan sonra başka biriyle görüşüyordunuz galiba (yanlış hatırlıyorda olabilirim kusura bakmayın).
Eğer eşinizin eve gelişine engel olursanız bu durumda onu haklı çıkaracaksınız. Kişisel düşüncem bırakın gelsin. Ancak geldiği esnada eğer herhangi bir huzursuzluk çıkaracak, eve, eşyalara yada size zarar verecek bir davranışı olursa polisi ilk siz arayın ve eşinizden şikayetçi olun ve gerekirse hakimden tedbir kararı olarak uzaklaştırma isteyin. Ancak eşinize fiziksel yönden sakın zarar vermeyin ve hatta mümkünse eve sizin lehinize şahitlik yapacak insanlarda çağırın ve bu insanların devamlı sizinle kalmasını sağlayın. Bu kişi anneniz yada babanız yahut yakın bir arkadaşınız dahi olabilir. Böylece elinizde eşinize karşı bir kozunuz olur. Sizi asılsız iddialarla suçlayamaz.