-
Görüntülü Ses Kaydı
Kamera kaydının delil sayılıp sayılmayacağı hep tartışma konusu olmuştur. Sürekli birisi tarafından ölüm tehdidi alıyorum. Sanık ile yolda karşılaştım. Sanık yine aynı suçu işledi. "Seni öldürecem, Seni yaşatmayacağım" felan ölüm tehditinde bulundu. Ortada şahit yok ve başkaca kanıtlama imkanı yok. Yolda geçen bu muhabbet ALENİ. Cep telefonu kamera kaydıyla bunu kayıt altına aldım. Bunun delil olup olmayacağı konusunda ihtilaf var. Kişinin özel hayatını ihlal edermi? Terazini ne tarafa ağır basıyor. ADAAALEET?
-
Re: Görüntülü Ses Kaydı
bır delılın hukuken mesru sayılabılmesı hukuk dısı yollardan elde edılmemesı gerekır hukuk dısı yoldan kasıt sanıgın yada suphelının ıradesını sakatlayacak seref ve haysıyetıne aykırı olarak elde edılmemesı gerekır. ceza muhakemesınde goruntu veya ses kaydı ıceren araclarla sunulan seylerın delıl olarak kabul edılebılmesı ıcın dıger delıllerlede desteklenmesı gerekır. usulune uygun olarak saglanan bu tur delıler ceza muhakemesınmde vıspat aracı olarak kullanılabılırler. fakat ceza muhakemesınde amac maddı gercegın arastırılmaı oldugu ıcın hakımın delıllerı serbestce degerlendırme olanagı vardır.
YARGITAYIN BIR KARARINA GORE:" TEYP BANTLARININ VEYA GORUNTULU ARACLARIN TEK BASINA DELIL VASFINA HAIZ OLAMAYACAGI DUSUNULMEDEN VE DOSYADA SANIKLARIN SUC KONUSU SOZLERI SARF ETTİKLERINE DAIR BANTTAN VE GORUNTULU ARACTAN BASKA BIR DELIL BULUNMADIGI GOZETILMEDEN YAZILI SEKILDE MAHKUMIYET HUKMU KURULMASI BOZMAYI GEREKTIRMISTIR