Patent Alma Hakkında Bir Soru
Öncelikle bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim...
İnternette yeni bir site açma ile ilgili bir fikrim var örneğin;youtube bir video sitesi ve daha önce bu içerikte bi site olmadığı için çok tuttu... benimde buna benzer daha önce karşılaşılmamış bir fikrim var...
Sormak istediğim soru;
*Bu fikrin patentini alabilirmiyim??
Çünkü bu siteyi açmak için yeterli tecrübeye sahip değilim ve bunu ilgili site sahipleri ile paylaştıktan sonra hak talep edememekten korkuyorum...
Yardımcı olursanız sevinirim...Şimdiden çok teşekkür ederim...
Re: Patent Alma Hakkında Bir Soru!!
Bu konuda bilgisi olan hocalarım yardım edebilirler mi ?
Bu fikrin patentini alamazsınız. Çünkü bilgisayar program ve yazılımları buluş statüsünde değildir.
Fikir ve Sanat eserleri kanuna göre projjenizi koruma altına alabilirsiniz.
Anılan kanunu inceleyiniz.
Ve projenizi notere onaylatabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Bu fikrin patentini alamazsınız. Çünkü bilgisayar program ve yazılımları buluş statüsünde değildir.
Fikir ve Sanat eserleri kanuna göre projjenizi koruma altına alabilirsiniz.
Anılan kanunu inceleyiniz.
Ve projenizi notere onaylatabilirsiniz.
çok teşekkür ederim saygılar...
Selamlar,
Yurtdışında gördüğüm, gıda ile ilgili bir seyi Türkiye'de yapmak istiyorum.Türkiye'de olmayan ve gittiğim ülkede her yerde satılan ayrıca patent hakkı gerektirmeyen bir şey.Çekindiğim konu ise şu;
Burada patent ya da buna benzer bir şey almamam durumunda benden daha büyük gıda firmalarının ben ürettikten sonra anında yapabileceği bir şey.Onların seri üretiminden sonra ise bu benim fikrimdi deme şansım da yok doğal olarak,bunun önüne nasıl geçebilirim ya da mümkün müdür ?
Saygılarımla.
Sizin yaptığınızı başkasının yapmasını mı engellemekten bahsediyorsunuz?
Bir yanlışı düzelterek başlayalım, Patent tescili sadece buluşlar söz konusu olduğunda yapılır.
Gıda ile ilgili faaliyetiniz tam olarak ne olacak? Örnek; siz bir bisküvi mi yapacaksınız yada bir gıda işletmeciliği işi mi?
Gıdanın kendisine ilişkin olarak saedece Cografi İşaret dışında bir tescil söz konusu değildir.
Coğrafi İşaret tescili ayrı bir konudur.
Ancak bir marka ise tescili mümkün.
Gıda ,Tarım ve Sağlık mevzuatını incelemeniz gerekli sanırım.
Alıntı:
cemsss rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim...
İnternette yeni bir site açma ile ilgili bir fikrim var örneğin;youtube bir video sitesi ve daha önce bu içerikte bi site olmadığı için çok tuttu... benimde buna benzer daha önce karşılaşılmamış bir fikrim var...
Sormak istediğim soru;
*Bu fikrin patentini alabilirmiyim??
Çünkü bu siteyi açmak için yeterli tecrübeye sahip değilim ve bunu ilgili site sahipleri ile paylaştıktan sonra hak talep edememekten korkuyorum...
Yardımcı olursanız sevinirim...Şimdiden çok teşekkür ederim...
bir ihtiyacı belirlemek buluş değildir ihtiyacı karşılayacak tasarım buluştur.. elinizde tasarım yok başkasının tasarımının faydalarını görüp yola çıkarak patent yapsanız dahi bu ne kadar geçerli bir buluştur kaldı ki yazılım patentlenmez isim marka logo veya benzeri şeyler ancak olabilir.