Boşanma davamdan nasıl feragat ederim
Merhaba,
Öncelikle bu sitede emeği geçen herkese sonzuz teşekkür ederim.
Ben 2006 yılında davacı olarak açtığım boşanma davasının 26.02.2007 de gelen tebligatını aldım ,fakat eşimle tekrar bir araya gelmeye karar verdiğimiz için duruşmaya gitmedik.
Sorularım:
1-Evime polisler gelip anneme (ben işteyken)benim gelir düzeyimi,maaşımı,evin kira olup olmadığını v.s sormuşlar ,sonrada annem sebebini sorunca bunu savcılığa bildireceğiz deyip gitmişler. Bu araştırmanın sebebi (bana daha önce ''gelir düzeyinizi bildirin ''diye bir tebligat gelmişti bende maaş bodromla gittim adliyeye ama bana dosyama koymaları için ???ytllik posta pulu aldırıp gönderdiler)boşanma davası dilekçemdeki nafaka talebimle ilgili araştırma olabilirmi?
2-Davanın iptali ve kapanması için benim şuanda ne yapmam gerekiyor?
3-Dosya açık ve hala işlemler sürüyormu??
4-Yazmam gereken Feragat dilekçesi ise bir örnek yazıp yol gösterirmisiniz.
Teşekkür eder ,çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Re: Boşanma davamdan nasıl feragat ederim
1. Başka herhangi bir dosyanız bulunmamakta ise, mali durum araştırması için boşanma davanızla ilgili olarak gelmişlerdir.
2. Duruşmaya her ikinizde gitmediyseniz zaten dosya işlemden kaldırılmış olmalıdır, öyleyse hiçbir şey yapmanıza gerek kalmaz, yenilemezseniz dava açılmamış sayılır. Eğer davayı takip etmediğiniz gözden kaçmış ve atiye terk edilmemişse, davadan feragat ederek de dosyanın kapanmasını sağlayabilirsiniz.
3. Dosya açık ise, işlemler sürecektir.
4. İlgili mahkemeye hitaben, dosya numarasını da belirterek, davamdan feragat ediyorum diye dilekçe yazıp imzalamanız ve mahkemeye sunmanız yeterli olacaktır.
Re: Boşanma davamdan nasıl feragat ederim
Sn,Av.Dilek Kuzulu Yüksel ,
Vermiş olduğunuz aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim.
Başarılarınızın devamını dilerim.