İşten Çıkarıldım Paramı Alamıyorum
Nisan 2006'da bir işyerinde işe başladım. İşyeri sahibi kazandığı paraları tutamayınca işyeri krize girdi. Son aylarda parça parça para verildi. Ocak ayında bize sorulmadan başka bir şahsa devir yapıldı ama sadece kağıt üzerinde ve sigortamız yeni şirkete yapılmak üzere iptal edildi (Aralık 2007). Sonra bayiliğini yaptığı fabrika borcundan dolayı mağazaya el koydu. Ama Bizim paramız ödenmedi,kimse de ödemeye yanaşmıyor. 25 Ocak 2007'de işten ayrıldım.Hala tek kuruş ödenmedi. Ne yapabilirim? İlk işyeri sahibi İstanbul'da bayiliğine devam ediyor.
Re: İşten Çıkarıldım Paramı Alamıyorum
Sayın ertanlezki,
İşten siz mi ayrıldınız, çıkarıldınız mı belli değil.
Bu dava incelikleri olan bir dava. Detayları bir avukata bizzat anlatarak yardım almanızı öneririm.
Esenlikler,
Aralık ayında sigortamı kestiler tekrar yatırmadılar,maaşımda ödenmeyince 25 ocakta işten ayrıldım ama ayrıldığıma dair hiç bir belge imzalamadım. Bu tür şeylerde şahit lazım olduğunu biliyorum ama malum günümüzde kimse şahitliğe yanaşmıyor, üstelik iş arkadaşlarım da mağdur oldukları halde..
İlk işverene de işyerini devir alan yeni işverenede işçi alacaklarınız için dava açabilirsiniz