-
Veraset Hakkında
Ben gecen hafta babamı kaybettim ve herkes bişeyler soyluyo.İyice kafam karıstı, veraset ilamı verme ve bunların intikal vergisi, tapu degişiklikleri yani bana bunları bi salaka anlatıyormus gibi anlatabilecek yardım sever birini arıyorum bide bu işlemlerin hepsini avukata vekalet verince haloluyomu bunun için ortalama avukat masrafı ne tutar ilginiz ve bilginiz için şimdiden tesekkur ederim.Saygılar:mahcup:
-
Re: Veraset Hakkında
Başın sağolsun;
Kişinin vefatından sonra yapılması gerekenler;
1-Veraser ilamı için ikametinde bulunan Sulh Hukuk mahkemesine bir dilekçe ile baş vurman.
2-Veraset ilamını aldığında kişinin üzerine menkul ve gayri menkul var ise
a-Gayrimenkul mallar;
-Taşınmazlar(Ev,Arsa,Tarla)
b-Menkul mallar
-Taşınırlar(otomobil gb.,Bankada bulunan vadeli vadesiz hesaplar gb.)
3-Taşınmazların , bağlı olduğu Belediye nin emlak servisine , veraset ilamında belirtilen varisler adına düzenlenmiş beyanname ile baş vurmak ve oradan alınacak taşınmazlara ait emlak değerlerini ;
Vefat eden kişinin bağlı olduğu vergi dairesine verilmek üzere veraset ve intikal beyannamesi düzenlemek ;
İlgili vergi dairesine düzenleyeceğin veraset ve inkikal beyannamesinde ;
a-Taşınmazların (Gayrimenkullerin)emlak değerlerini belirtmen.
b-Taşınırların (Menkullerin) değerlerini belirtmen gerekir.Bu işlemleri vefat tarihinden sonra 4 ay içersinde gerçekleştirmen gerekir sonrasında geç beyandan dolayı usulsüzlük cezası ödemek zorunda kalacaktır varisler
Taşınmazların intikali için bir süre yoktur, intikal işlemi tüm varislerin ilgili tapuya müracaatları sonucu intikalin gerçekleştirileceği yılda taşınmazların ilgili belediyeden alınacak emlak değerleri üzerinden %0,9 oranında harç + föy gideri yatırılarak işlem sonuçlandırılır.Bu iş için bir avukattan yardım alabilir(Ücreti konusunda bilgim yok), kendi caban ilede sonuçlandırabilirsin (bir dilekçe gideri+Sulh hukuk kaleminde 20.00 YTL cıvarında harç yatırarak veraset ilamını çıkartabilirsin) Yeterince açıklayıcı olabildimmi!!! Saygılarımla.
-
arkadasım benım tavsıyem sız e ısını ehlı bır avukattan profesyonel bır yardımn almanızdır.zira sızde yapabılırsınız. ama biraz ugrasırsınız.tavsıyemı tekrarlıyorum profesyonel bırınden yardım alın
-
tesekkur ediyorum ilginiz icin