Merhaba.
Benim yaşım 28. Ama 22 gibi duruyorum ve ben iş bulmakta zorluk çekiyorum. Bu yüzden yaşımı küçültmek için ne yapmam lazım?
Printable View
Merhaba.
Benim yaşım 28. Ama 22 gibi duruyorum ve ben iş bulmakta zorluk çekiyorum. Bu yüzden yaşımı küçültmek için ne yapmam lazım?
bulunğun yerdeki asliye hukuk mahkemesinde dava acmalısın.bu davada davalı tarafı nüfsu idaresi olarak gösterebilirsin.eger hastane dogum kaydın warsa
yasını kucultemezsin.eğer doğumun evde gerçekleşmiş ise bu durumda yaşını küçültebilirsin.bunun için tanık yeterli ama mahkeme senin kemik yaşını öğrenmek için hastaneye gönderecektir.bu raporda senin lehine çıkarsa sorun olmayacaktır.
yardımınız için teşekkürler.
Yaşı küçültmek, büyütmek kadar kolay değil. Diğer tüm ayrıntılar tamamlanmış olsa bile nüfus kütüğüne yazıldığınız gün olan tescil tarihi bu işe engeldir. Yani diyelim ki siz 1980 doğumlusunuz ve nüfusa 1980 veya 1981 yılında tescil edildiniz. Mahkemeden doğum tarihinizin 1986 olarak değiştirilmesi talebinde bulundunuz. Bu durumda doğmadan nüfusa tescil edilmiş gibi bir durum ortaya çıkacaktır. Böyle bir yaş düzeltmesinin yapılamayacağı birçok Yargıtay kararında da açıklanmaktadır. Ancak tescil tarihi, olması istenilen doğum tarihinden sonraki bir tarih ise bu durumda düzeltme yapılması mümkün olabilir.