-
Boşanma
Benim durumum sanırım diğer arkadaşlardan biraz farklı.Eşimle 1998 yılında evlendik bu evliliğimizden birde kızımız oldu.2000 senesinde bi kavga esnasında yaralama olayı olduğu için cezaevine girdim.bu olay yüzünden eşimle sorunlarım oldu ve eşim bana boşanma davası actı.ben cezaevinde olduğum için dilekce vermeme rağmen davalara gidemedim.Normal olarak mahkeme biz boşanamadan bitti.ben şu anda 2 senedir dışarıdayım ve tekrar bir boşanma davası acmak istiyorum.Eşimle yaklaşık 7 senedir evliyiz ama ayrı yaşıyoruz kendisi izmit de bense istanbuldayım.evlendiğimiz yer Bartın.ilk açılan davanın bitiş zamanından bu zamana 2 yıl geçti.şimdi benim 1 sene beklemem gerekiyormu,istanbuldan dava acabilirmiyim,anlaşmalı boşanma olmayacak ama ikimizde boşanmak istiyoruz.nasıl bir yol izlemeliyim.teşekkür ederim.
-
Re: Boşanma
Her ikiniz de boşanmak istiyor ve boşanmanın mali sonuçlarında (Nafaka,velayet,tazminat vs.) anlaşıyorsanız en uygun ve en kısa yol anlaşmalı boşanma davasıdır. Anlaşmalı olarak boşanmaya karar vermeniz halinde 3 yıllık süreyi beklemenize gerek de kalmayacaktır.
Çekişmeli bir boşanma davası açacaksanız, ilk açılan ve reddedilen davadaki sebepten farklı bir sebebe dayanarak yeniden dava açabilirsiniz.
Hiçbiri mümkün değilse, red kararının kesinleşmesinden itibaren 3 yıllık süreyi fiilen ayrı yaşayarak geçirmeniz ve 3 yılın sonunda fiili ayrılığa dayanarak dava açmanız gerekmektedir.
-
teşekkür ederim cok incesiniz.peki çekişmeli dava olupta her ikimizde boşanmak istediğimizi belirtseknasıl bir sonuç olur.birde ben cezaevinden cıktığım için 10 sene imza atma yetkim olmadığı hakkında bir duyum aldım acaba bu ne derece doğrudur.eğer öle bir durum varsa vasi mi tayin etmeliyim yada avukatmı tutmalıyım.davayı istanulda açmamın bi sakıncası yok heralde.tekrar teşekkür ederim.saygılar.
-
İmza ile ilgili olarak yanlış bir bilgi edinmişsiniz. Davayı çekişmeli olarak açmanız halinde de her iki tarafın boşanmayı kabul etmesi üzerine boşanmaya karar verilebilir elbette ama tanık dinleneceği için süreç uzayabilir. İkametgahınız İstanbul'da ise, davayı orada açabilirsiniz.
-
Affınıza sığınarak son bir soru daha sormak istiyorum.ikametgah adresim İSTANBUL/pendik ama ben davayı İSTANBUL/kadıköy adliyesinde acabilirmiyim.bir sınırlama varmı.çok teşekkür ederim.saygılar.
-
Pendik ilçesinin bağlı olduğu adliyede dava açmanız gerekmektedir, aksi takdirde yetki itirazı ile karşılaşabilirsiniz.
-
Yönetim: Sayın religion, sorulara cevap verirken hukukçu olmadığınızı belirtiniz ve lütfen hukuk dışı çözümler üretmeyiniz, kurallarımıza riayet ediniz, aksi takdirde üyeliğiniz askıya alınacaktır.
-
çok teşekkür edrim o kadar yardımcı oldunuz ki anlatamam.
-
dilekçelere tc. kimlik no su eklenek değilmi
-
Dilekçenize TC kimlik numarası eklemek zorunda değilsiniz ama eklerseniz nüfus kaydınıza daha çabuk ulaşılacaktır.