Askeri personelin özel hastanelere sevki hakkında
merhaba.. ben askeri personelim.. tüp bebek tedavisini özel bi hastanede yaptırmak istiyorum.. ama özel hastaneler askeri kurumların tedavi masraflarını ödemedigini sölüyorlar... neden ben sevk alamıyorum özel hastanelere??
emekli sandıgına baglı tüm devlet memurları sevk alabiliyorlar..bu konu hakkında mahkemeye başvurmayı düşünüyorum.. bilgilendirirseniz cok memnun olurum...acillll....
Re: askeri personelin özel hastanelere sevki hakkında... llütfen yardım
devlet, askeriye personelinden sadece memur olanların tedavi masraflarını öder, asker olanlarınkini ödeme için anlaşma yapmıyor. bende bir özel hastanede çalışıyorum anlaşma yapamadık askeriyeyle. yarın daha detaylı bilgi verebilirim.
Re: askeri personelin özel hastanelere sevki hakkında... llütfen yardım
ama bende emekli sandıgına para ödüyorum.. ben niye yararlanamıyorum.. ben bunun yanıtını hangi kanun engelliyorsa onu arıyorum..gerekirse devletide askeriyeyide mahkemeye verecegim.. ama bilgi lazım ilk önce
Re: Askeri personelin özel hastanelere sevki hakkında...
Tüp bebek konusunda Gata ya müracaat ediniz.
gata 1 yıl sonraya gün veriyor.. bizim se yaş olarak sıkıntımız var???
Tam anlatamadım sanırım ;
Açık yazayım. En gelişmiş teknikleri uygulayan kurum GATA dır. GATA yaş sınırı yada başka sorundan öncelik olan askeri personele ya özel gün veriyor yada Başkent Üniversitesi dahil yurt dışına dahil sevk yapıyor TSK personel kanununda ve TSK sağlık yönetmeliğinde ayrıca Genkur iç talimatlarında bu husus açıkça mevcut . Bağlı olduğunuz birlik ( KKK DzKK HKK Jandarma S/G ) devamlı sağlık talimatlarını inceleyiniz.
Sanıyorum karışıklığın nedeni Devletin son yapmış olduğu düzenlemeyle ilgili. Tüp bebek konusunda oldukça zorlamalar vardı ancak şimdi Commodore1tr ın dediği gibi gerek askeri hastahaneler gerek sivil hastahaneler bu konuda yetkilendirildi. İşbirliğide otomatikman gündeme geldi.
Re: Askeri personelin özel hastanelere sevki hakkında
Askeri personelden özel hastanelerde tedavi olmak isteyen kesim alt rütbedeki (yzb- astsb-uzm. çvş ve aileleridir.tabi mehmetçikler) personeldir.Çünkü askeri hastanelerde özellikle GATA' da muayene hizmeti alt rütbedeki personel için, şayet doktorun özel muayenehanesi gitmesseniz mümkün değildir. Bu kısır bir döngüdür askeri hastanelerde paşalar çok özel ilgi görmekte bu nedenle askeri persoenelin dışarıda muayenesinin önünü tıkamaktadırlar. Bunun aksi olursa kimse askeri hastaneye gitmeyecek dolayısıyla ihtiyaç sınırlı ölçüde olacaktır.
Tedavinin iyi olmamasının bir nedeni de doktorların dışarıdaki muayenelerine gelen hata kesimi askeri personeldir. Bu durumda doktor mesaisinde iyi bakarsa özeline kimse gelmeyecektir.
Sonuç olarak; askerin hiçbir konuda seçme hakkı olmadığı gibi sağlığı konusunda da seçme hakkı komutanlarının insiyatifi yönündedir.
Cevap: Re: Askeri personelin özel hastanelere sevki hakkında
Alıntı:
golfv rumuzlu üyeden alıntı
Askeri personelden özel hastanelerde tedavi olmak isteyen kesim alt rütbedeki (yzb- astsb-uzm. çvş ve aileleridir.tabi mehmetçikler) personeldir.Çünkü askeri hastanelerde özellikle GATA' da muayene hizmeti alt rütbedeki personel için, şayet doktorun özel muayenehanesi gitmesseniz mümkün değildir. Bu kısır bir döngüdür askeri hastanelerde paşalar çok özel ilgi görmekte bu nedenle askeri persoenelin dışarıda muayenesinin önünü tıkamaktadırlar. Bunun aksi olursa kimse askeri hastaneye gitmeyecek dolayısıyla ihtiyaç sınırlı ölçüde olacaktır.
Tedavinin iyi olmamasının bir nedeni de doktorların dışarıdaki muayenelerine gelen hata kesimi askeri personeldir. Bu durumda doktor mesaisinde iyi bakarsa özeline kimse gelmeyecektir.
Sonuç olarak; askerin hiçbir konuda seçme hakkı olmadığı gibi sağlığı konusunda da seçme hakkı komutanlarının insiyatifi yönündedir.
Sorulan soruya veya benzeri sorulara verilebilecek en iyi yanıt buydu. 2010 yılı Ekim ayı itibariyle askeri rütbeli muvazzaf personelin özel ve diğer devlet hastanelerine de gitmesinin önü açılmış bulunuyor.
Cevap: Re: Askeri personelin özel hastanelere sevki hakkında
Alıntı:
incelemeelemani rumuzlu üyeden alıntı
Sorulan soruya veya benzeri sorulara verilebilecek en iyi yanıt buydu. 2010 yılı Ekim ayı itibariyle askeri rütbeli muvazzaf personelin özel ve diğer devlet hastanelerine de gitmesinin önü açılmış bulunuyor.
bununla ilgili Resmi Gazete'de yayımlanmış her hangi bir değişiklik var mı acaba?