Boşanmalardaki mal beyanlarında sadece tapuya kayıtlı olanlarmı yoksa kooperatifteki üyeliklerinde bildirilmesi gerekirmi?
teşekkürler
Printable View
Boşanmalardaki mal beyanlarında sadece tapuya kayıtlı olanlarmı yoksa kooperatifteki üyeliklerinde bildirilmesi gerekirmi?
teşekkürler
niye hiçbir arkadaşımız bu konuda bir cevap yazmıyor?
konuyla ilgili bilgisi olan yokmu?
Sorunuz net değil, üyelerimizin hukuki bilgisini sınamadan önce, ne demek istediğinizi açıkça yazarsanız cevap alırsınız.
Anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Boşanmada mal beyanında bulunulmaz, sadece mali durum araştırması yapılır zabıta marifetiyle ve tarafın sözlü beyanı tutanağa geçirilir. Üzerinize kayıtlı her şeyi (Kooperatif hissesi de dahil) belirtmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde, yargılama aşamasında gerçek ortaya çıkabilir, gizlemiş olmanız da aleyhinize değerlendirilebilir.
Yönetim: Sayın religion, sorulara cevap verirken hukukçu olmadığınızı belirtiniz ve lütfen hukuk dışı çözümler üretmeyiniz, kurallarımıza riayet ediniz, aksi takdirde üyeliğiniz askıya alınacaktır.
Sayın Av.Dilek Kuzulu Yüksel
Tabiki amacım buradaki avukatlarımızın bilgilerini sınamak değil. Sadece Sorduğum sorunun defalarca okunduğunu görüpte cevap yazılmadığından dolayıdır o kurduğum cümlenin esası...
Sormak istediğime gelince de..
2. Evlilik süresince elde edilen (kendi iş yerimde kazanarak kazandığım) menkul veya gayrimenkullerin taraflar arasında paylaşılması mı gerekir?
3. şayet ben karşı taraftan bir protokolle bu menkul ve gayrimenkullerden ferağgat ettiğini belirtir bi belge alsam (noterden tasdikli mi olması gerekir?)mahkemede sunsam bir geçerliliği olurmu?
1. Boşanma esnasında mal beyanından bulunulmuyormu?
4. Şayet mal beyanında bulunulması gerekiyorsa tapusuz kooperatif hisselerinide bildirmek zorundamıyım?
teşekkürler..
boşanma işi başlı başına dert arkadaşım nerde ne şekilde hata yaptık bilmiyorumumarım hakkınızda hayırlısı olur protokol varsa sorun olmaz inşallah tahminimce yinede siz kendinize iyi bir avukat bulun bence.
hukuçu değilim. özür dilerim hukukcu arkadaşlardan ama. bi konu eklemek ihtiyacı hissettim. evliliklerde ve dolayısı ile boşanmalarda 2002 yılında yürürlüğü giren 'mal rejimi, önemli bir durumdur. gözden kaçırılmaması gerekir. elbette mal beyanında bulunulmaz ama yasaya uygun yapılan düzenleme ve tarafların düzenlemeyi ne şekilde kabul ettikleri ve bu düzenlemeye göre edinilmiş mallar. paylaşılır.(evlilik birliğinin dışında özel olarak edinilmiş mallar paylaşılmaz . miras, veya bağış gibi ) ..olduğunu düşünüyorum. yanlışsa arkadaşlrımızın düzeltmesini isterim. saygılarımla güzel bi hafta dilerim bütün okuyucularımıza
3. şayet ben karşı taraftan bir protokolle bu menkul ve gayrimenkullerden ferağgat ettiğini belirtir bi belge alsam (noterden tasdikli mi olması gerekir?)mahkemede sunsam bir geçerliliği olurmu?
şu soruma bi cevap alabilseydim çok sevinicektim ama...
Bence noterden tasdik olmadanda geçerli olmasılazım gibime geliyor her resmi iş için noterden tasdik istenmiyor ama genede hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir.Bende noterden tasdik ettirmedim.
hukukçu arkadaşlarımıza soralım o zaman bakalım ne gibi bi yorum yapıcaklar..
teşekkürler